Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi val napada u Francuskoj: Pucnjava, eksplozija, bombe...

<div> <blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>LATEST: Another Paris shooting leaves 2 cops in critical condition <a href="http://t.co/HTkCmhtb7X">http://t.co/HTkCmhtb7X</a> <a href="http://t.co/v90ZWkVnUf">pic.twitter.com/v90ZWkVnUf</a></p>&mdash; The New Paper (@thenewpaper) <a href="https://twitter.com/thenewpaper/status/553113904017326080">January 8, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> </div>
None Foto: REUTERS/PIXSELL 9
<div> <blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Two critical after new shooting in Paris <a href="http://t.co/R6JffLbhQ5">http://t.co/R6JffLbhQ5</a> <a href="http://t.co/SW4uSkficb">pic.twitter.com/SW4uSkficb</a></p>&mdash; The Star (@staronline) <a href="https://twitter.com/staronline/status/553113606359769088">January 8, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> <blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Policeman seriously injured in new <a href="https://twitter.com/hashtag/Paris?src=hash">#Paris</a> shooting as seven arrests made - live updates <a href="http://t.co/cCc9GdG3HV">http://t.co/cCc9GdG3HV</a> <a href="http://t.co/JqhZChVPCw">pic.twitter.com/JqhZChVPCw</a></p>&mdash; Telegraph News (@TelegraphNews) <a href="https://twitter.com/TelegraphNews/status/553103334626701312">January 8, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> </div>

U pucnjavi u predgrađu Pariza poginula je policajka; Eksplozija u restoranu u blizini džamije na istoku zemlje; U Le Mansu u dvorište džamije bačene su granate...

Policajka koju je nepoznati napadač upucao u četvrtak ujutro u predgrađu Pariza je preminula. U pucnjavi je teško ozlijeđen još jedan muškarac, navodno zaposlenik komunalnog. Napadač je zapucao iz automatskog oružja rano ujutro u Montrougeu, predgrađu Pariza, a zatim pobjegao u podzemnu željeznicu.

Sastanak državnog vrha napustio je ministar unutarnjih poslov a Bernard Cazeneuve koji se uputio na mjesto incidenta. Potvrdio je da je jedan muškarac uhićen, no drugog još traže.

Policija je objavila da zasad nije poznato je li pucnjava povezana s jučerašnjim terorističkom napadom na redakciju satiričkog lista Charles Hebdo u kojem je ubijeno 12 ljudi. No BBC-jev novinar koji je na terenu, javlja kako mu se čini da policija sumnja da je napad ipak na neki način povezan s jučerašnjim masakrom u redakciji.

Do pucnjave došlo zbog prometne nesreće?

iTELE pak javlja da je do pucnjave došlo nakon prometne nesreće. Nakon što je vozačima prišla policajka, jedan od njih je počeo pucati. Navodno je nesretnu ženu pogodio u leđa.

Eksplozija u blizini džamije na istoku Francuske

U restoranu smještenom blizu džamije u Villefranche-sur-Saone, na istoku Francuske, eksplodirala je bomba . Policija je dojavu zaprimila oko 6 ujutro, javljaju lokalne novine Le Progress.

Eksplozija je oštetila prozor na obližnjem restoranu brze hrane. Na mjesto događaja stigli su vatrogasci i policija, javlja RT.

Zasad nema informacija o ozlijeđenima. Nije poznato što je izazvalo eksploziju.

No, Perrut Bernard, gradonačelnik Villefranche-sur-Saona, izjavio je za francuske medije kako se boji da je eksplozija povezana s napadom na redakciju magazina 'Charlie Hebdo'.

Bacili granate i pucali na džamiju

U noći na četvrtak četiri granate bačene su u dvorište džamije u gradu Le Mansu. Tri nisu eksplodirale te nitko nije ozlijeđen. Policija još ne zna tko je počinitelj. Osim granata, netko je na istu džamiju i zapucao.

Bomba na željezničkoj postaji?

Na željezničkoj postaji u Colmaru oko podneva je prijavljena bomba. Još se ne zna o čemu je točno riječ.

Neki građani 'tvitaju' o sedam plinskih boca ostavljenih na postaji.


<div> <blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>Explosion next to a <a href="https://twitter.com/hashtag/mosque?src=hash">#mosque</a> in Villefranche-sur-Saône/<a href="https://twitter.com/hashtag/France?src=hash">#France</a>&#10;&#10;<a href="http://t.co/o4oqcnU3Ia">http://t.co/o4oqcnU3Ia</a> <a href="http://t.co/rnqCJlAeMk">pic.twitter.com/rnqCJlAeMk</a></p>&mdash; MineParis81 (@MineParis81) <a href="https://twitter.com/MineParis81/status/553118130495848448">January 8, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> <blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p>pic of mosque in Lyon <a href="http://t.co/qlClj6FRDg">pic.twitter.com/qlClj6FRDg</a> Frnace, where explosion took place</p>&mdash; Khalid Khan™ (@khalidkhan787) <a href="https://twitter.com/khalidkhan787/status/553113749520121857">January 8, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> </div>
Komentari (238)
  • Europa će nažalost u budućnosti zaratiti protiv muslimana. Bit će to građanski rat i opći pokolj zato jer se radi o sukobu civilizacija. Jedni ne mogu zajedno živjeti s drugima zbog prevelikih razlika.

    8. 1. 2015,   11:13
  • mikada nissam vjerovo muslimanima i njihovom alahu koji poziva na nasilje

    8. 1. 2015,   10:34
  • Nije problem u Alahu,Kuranu i sličnim stvarima....Problem je u mozgu pojedinaca! Jer ako ja kao krščanin poštujem i pravoslavca i muslimana i ostale,tako očekujem da ti isti i mene poštuju kao krščanina !

    8. 1. 2015,   12:07