Obavijesti

News

Komentari 62

'Zvali smo policiju, terorizirao je susjede i izašao gol s nožem'

'Zvali smo policiju, terorizirao je susjede i izašao gol s nožem'

Težina ozljeda zasada još nije poznata. Osumnjičeni živi u istoj zgradi kao i napadnuti muškarac. Nakon napada se povukao u svoj stan, a kada su stigli specijalci, predao se i odveden je na obradu...

VIDEO

U Mosećkoj ulici u Splitu u subotu oko 14. 40 sati iz vatrenog oružja ozlijeđen je 38-godišnjak koji je odmah prebačen u bolnicu, dok je uhićen muškarac te je kriminalističko istraživanje u tijeku, bilo je sve što nam je službeno mogla potvrditi Željka Radošević iz splitske policije.

Do pucnjave je došlo u hodniku stambene zgrade u Mosećkoj 93b, doznajemo pak neslužbeno, kao i da je teško ozlijeđen (prema prvim informacijama, također neslužbenim, iz KBC-a Split, metak je pogodio kost zdjelice no srećom nije ozlijedio unutarnje organe) L. K. (38). Uhićen je njegov prvi susjed P. Ć. (39).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

Prema prvim informacijama do pucnjave je došlo zbog buke koja je dopirala iz stana na prvom katu stambene zgrade iz stana u kojem živi P. Ć. Nakon što je mu je susjed nekoliko puta pozvonio te kroz zatvorena vrata rekao da smanji buku jer je probudio cijelo susjedstvo, P. Ć. je otvorio vrata i ispalio jedan hitac iz pištolja u abdomen susjeda preko puta, kažu nam očevici. Ranjeni muškarac pao je unatrag, doslovno u svoj stan, pred očima supruge te troje maloljetne djece, dok se P. Ć. mirno vratio u svoj stan.

Kako doznajemo od susjeda u novijoj zgradi (prije četiri godine su se uselili prvi stanari), problemi sa susjedom s prvog kata bili su uobičajeni, a posljednjih godinu i pol su učestali. Razbio je ulazna vrata stana na drugom katu, prije nekoliko dana je razbio stakla na automobilu koji vozi L. K. dok je nedavno porazbijao farove na Renault Meganu drugog susjeda... Punac ranjenog muškarca, s kojim smo razgovarali niti sat vremena nakon pucnjave koja samo srećom nije završila tragedijom, prepričao nam je što se događalo posljednji dan.

Propucavanje u Splitu: Teško je ranjen muškarac (37) u stambenoj zgradi, još dvije osobe su navodno u bolnici

Propucavanje u Splitu: Teško je ranjen muškarac (37) u stambenoj zgradi, još dvije osobe su navodno u bolnici Više na http://bit.ly/2WfNAcm Reporter: Mario Matana

Objavljuje 24sata u Subota, 18. svibnja 2019.

 

- Taj lik je jučer izašao iz svog stana na zajednički hodnik, potpuno nag, s nožem u ruci, kad je moja kćerka izašla iz svog stana. Valjda je čekao, ne znam, ali zgrabio ju je za ruku i pokušao odvući prema svojim vratima. Uspjela se nekako otrgnuti i pobjeći niz stepenice. Ali to nije prvi put, niti prvi takav problem, a što je najgore nikakve naše prijave, doslovno vapaji da se spriječi situacija u kojoj on terorizira susjedstvo, nisu naišle na plodno tlo - rekao nam je susjed.

- Zvali smo policiju, no oni su nam tvrdili, ako bi i izašli na intervenciju, kako ne smiju ulaziti u njegov stan?! Moja supruga ih je zvala u petak, zbog tog incidenta pa ih je zvala i danas, možda sat vremena prije nego li se sve ovo dogodilo. Doslovno im je kazala 'tko će biti kriv ako se nešto dogodi, a pitanje je trenutka?'. Na to je dobila odgovor 'nemojte tako gospođo, valjda neće doći do toga'. Nadam se da se snimaju svi ti pozivi i razgovori jer se to sve može provjeriti... - još uvijek u šoku prepričava naš sugovornik.

Policija je inače vrlo brzo došla na Kman, splitski kvart u kojem se sve događalo. Kako je osumnjičeni bio u stanu, ali i naoružan, nakon temeljne policije stigla je i interventna, sa štitovima, kacigama, pod punom opremom, no na koncu se situacija ipak nije zakomplicirala.

Osumnjičeni se naime koju sekundu ranije pojavio na prozoru svog stana te je povikao 'predat ću se, predat ću se, samo me nemojte upucati!', doznajemo od susjeda koji su sve čuli sa svojih prozora. Jedan od policajaca uputio ga je što činiti: 'Nećemo pucati, samo digni ruke visoko. Otvori vrata od stana i izađi držeći ruke visoko!' - uzvratio mu je policajac, što je P. Ć. i napravio. Uhićen je na hodniku zgrade i odveden na daljnju obradu, dok je u njegovom stanu te hodniku započeo očevid.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"