Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pucnjava u središtu Istanbula: Napadačima meta bila policija

<div> <blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p lang="tr" dir="ltr">Dolmabahçe sarayı saltanat kapısı önünde 15 dakika önce şiddetli bir patlama ve ardından silah sesleri duyuldu. <a href="http://t.co/b91HV1rEcf">pic.twitter.com/b91HV1rEcf</a></p>&mdash; ahmet şık (@sahmetsahmet) <a href="https://twitter.com/sahmetsahmet/status/633970676043485184">August 19, 2015</a></blockquote> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script> </div>
None Foto: Reuters 10

U samom srcu Istanbula, oko povijesne palače Dolmabahçe iz 19.stoljeća, koja je velika turistička atrakcija, čuli su se pucnjevi. Dvojica napadača su vrlo brzo uhićena

Na jednom od najfrekventnijih mjesta u Istanbulu gdje svakodnevno dolaze tisuće turista,odmah kraj raskošne palače Dolmabahçe, vlada kaos i panika.

Na to područje poslana su kola hitne pomoći, a policija je zatvorila sve ulice na tom području.

Turska policija uhvatila je dvojicu koja su kod sebe imala automatsko oružje. Napadačima su navodno meta bili policajci stacionirani na ulazu u povijesnu palaču iz 19 stoljeća u kojoj je smješten istanbulski ured turskog premijera. 

U pucnjavi prema prvim informacijama nitko nije ozlijeđen niti ubijen, a policija je na napadače odmah otvorila vatru.

Premijer Ahmet Davutoglu je bio u prijestonici Ankari u trenutku kada su se pojavile informacije o napadu i nije prekinuo svoj govor koji je emitiran uživo na državnoj televiziji.

Turska je u stanju pojačane pripravnosti otkad je prošlog mjeseca pokrenula "sinkroniziran rat protiv terora", koji obuhvaća zračne udare na položaje Islamske države u Siriji i kurdskih pobunjenika na sjeveru Iraka.

Hurriyetdailynews.com
Komentari (38)
  • Historijske palače? Opet smo copy-paste članak ili netko ne zna hrvatski jezik?

    19. 8. 2015,   14:40
  • gle ove nepismene novinarčiće,ispravili historijski u povijesni,toga nigde nema,da čitatelji ispravljaju polupismene novinare,naravno,osim na ovom portalu:-))

    19. 8. 2015,   15:23
  • sad bi ovom sta je napisao clanak admin trebao dati lakse upozorenje zbog pravopisa il je dozvoljeno na Hrvatskom portalu pisat 'Historijske'i?

    19. 8. 2015,   15:14