Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pukla sajla od lifta pa tročlana obitelj pala sa 16. kata zgrade

Zbog ozljeda i proživljene traume obitelj su odmah prevezli u zeničku bolnicu, iz koje su danas pušteni. Prema pisanju lokalnih medija, do nesreće je došlo zbog neredovitog održavanja lifta...

U zeničkom naselju Blatuša u BiH u petak tročlana obitelj propala je iz lifta sa 16. kata zgrade, piše Avaz. 

Navodno je do ovog nesretnog događaja došlo kada je tročlana obitelj, inače stanara te zgrade, ušla u lift, nakon čega je došlo do pucanja sajle i propadanja lifta. Zakazao je i sigurnosni sistem, koji nije zaustavio pad lifta.

Intervenirala je i Hitna pomoć te su zbog ozljeda i proživljene traume obitelj prevezli u zeničku bolnicu, iz koje su danas pušteni. Prema pisanju lokalnih medija, do nesreće je došlo zbog neredovitog održavanja lifta.

Komentari (34)
  • Nekaj tu grdo ne stima...prvo: svaki lift kojem pukne nosiva sajla ide gore a ne dolne jer ha povuce uteg...drugo: zatezajuce kocnice sigurno nisu zakazale jer bi to bilo protivno svim zakonima.fizike na cijem principu rade...a trece: da su oni pali sa 16. Kata nebi bilo nikakve porebe pruziti im bilo kakvu pomoc a najmanje psiholosku...ozgleda da su ipak nakon puknuca glavne sajle lijepo polagano krenuli dolje jer je njihova ikuona tezina bila nesto malo veca od tezine utega a obzirom da su isli polagano,mehanicke kocnice se nisu niti mogle aktivirati ( isti princip kao i sig.pojas u autu)

    6. 7. 2019,   22:26
  • Budalaštine novinari pišu! Da su nekim slučajem pali sa 16 kata liftom, brzinom slobodnog pada, a to je cca 50 metara visine, strugali bi ih s plafona lifta! To je nemoguće preživjeti. Ovdje se dogodilo nešto drugo, ni približno ono o čemu ovaj novinar laprda u članku!

    6. 7. 2019,   23:48
  • To je do sluzbe koja odrzava dizala! Lako je pronac krivca! Jer po svim zakonima to je N E M O G U C E da se dogodi! Sta pisem,slozit ce se onaj tko imalo pozna dizala!

    6. 7. 2019,   22:29