Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Puknuće cijevi poplavilo Zagrebačku aveniju

None Foto: G.Janić 13

Podvožnjak u Zagrebu u nedjelju je bio ispunjen vodom metar dubine, a zbog poplave dio Zagrebačke avenije satima je bio zatvoren

Izgleda kao da sam na Plitvičkim jezerima. Nisam ni očekivao da ću imati ovakav izlet u nedjelju, ispričao nam je Josip Starijački (70) nakon što se biciklom uspio probiti kroz potpljenu Zagrebačku aveniju. Puknuće vodovodne cijevi oko 11 sati na Zagrebačkoj aveniji kraj nadvožnjaka između Savske Opatovine i skretanja za robne terminale izazvalo je prometni kolaps u Jankomiru. Poplavljeno je bilo sve od Konzuma do skretanja za terminale. Policija je zaustavila promet Zagrebačkom avenijom u oba smjera te se do sanacije prometnice vozilo obilazno. Promet je normaliziran tek oko 18 sati. Ubrzo nakon pucanja cijevi, na teren su izašli radnici Vodoopskrbe i odvodnje te zatvorili ventile i zaustavili nekontrolirano isticanje vode.
- Ove cijevi su još nove, stare su tek dvije godine pa ne znam zašto je došlo do puknuća - zabrinuto nam je ispričao Stjepan Krizmanić, poslovođa na održavanju vodovodne mreže. Dodao je kako je sad najvažnije da se osigura voda stanarima Jankomira.
- Točan uzrok puknuća cijevi znat ćemo u ponedjeljak nakon što s bagerom prokopamo do te cijevi. Bager istog dana ne može kopati jer je sve još mekano pa stroj propada u blato - priča Krizmanić. Jedan od prolaznika dodao je da su za sve krivi novi trgovački centri koji se grade brzo i nekvalitetno.

Komentari (8)
  • REGULACIJA PROMETA NAM JE UVIJEK BILA JAČA STRANA. BRAVO ZA PLAVE DEČKE

    30. 9. 2007,   19:00
  • Sva sreća da nije potonula i koja kuća u Savskoj Opatovini.

    30. 9. 2007,   19:43
  • to se samo može desit kod nas dam se kladit da je graditelj metnuo sebi jedan 100000000000 kuna u džep jer je sigurno gradio sa cijevima koje proizvode rusi kod nas 16 klasa a u rusiji 1 klasa ma inače smo mi naivan narod i glup kad dozvolimo da nas neko jebe

    30. 9. 2007,   17:33