Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pula će subvencionirati školske knjige za djecu 'uljanikovaca'

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Priznavanjem jednokratne novčane subvencije za nabavku udžbenika i školskog pribora učenicima, Grad Pula pomoći će da se barem malo rasterete roditelji, rekli su iz grada

Kako bi se pomoglo zaposlenicima Uljanik Grupe u teškoj situaciji u kojoj im još nisu isplaćene plaće za srpanj, gradonačelnik Pule Boris Miletić donio je u petak Odluku o subvencioniranju nabavke školskih udžbenika i školskog pribora za učenike osnovnih škola čiji je roditelj, skrbnik ili udomitelj zaposlenik Uljanik Grupe.

Riječ je o jednokratnoj mjeri na koju imaju pravo učenik osnovne škole čija su oba roditelja, skrbnika ili udomitelja zaposlenici Uljanik Grupe i imaju prebivalište na području grada Pule, učenik osnovne škole samohranog roditelja, skrbnika ili udomitelja zaposlenog u Uljanik Grupi koji ima prebivalište na području grada Pule, učenik osnovne škole iz obitelji u kojima je jedan roditelj, skrbnik ili udomitelj zaposlenik u Uljanik Grupi, dok je drugi roditelj nezaposlen i imaju prebivalište na području grada Pule.

Iznos subvencije bit će od 600 do 1.000 kuna, ovisno o razredu osnovne škole koji učenik pohađa.

Priznavanjem jednokratne novčane subvencije za nabavku udžbenika i školskog pribora učenicima, Grad Pula pomoći će da se barem malo rasterete roditelji, odnosno da korisnici te mjere lakše prebrode teško razdoblje u kojemu se nalaze.

Komentari (27)
  • Niko vas nije pitao za milostinju, ljudi zele ono sto su zasluzili - placu. Od toga se dragi moj zivi, ne od vasih poklonjenih knjiga.

    24. 8. 2018,   21:33
  • Jbga, neće im to puno pomoći.

    24. 8. 2018,   20:36
  • Skupljanje jeftinih poena...mislim da ovaj puta nece upaliti...

    24. 8. 2018,   21:44