Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gorjele gume i smeće: Cijelu noć borili se s požarom u Puli

None Foto: Duško Marušić/Pixsell, Čitatelj/24sata 18

Gust dim nadvio se jutros nad dijelovima Pule, a gradom se osjeti i smrad sa zgarišta na odlagalištu Metis. Vatrogasci imaju požar pod kontrolom

Pula je jutro dočekala pod gustim oblakom dima zbog požara u odlagalištu otpada Metis. Nesnosan smrad se osjetio u gotovo cijeloj Puli.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Smrdi od noćas, kad je požar počeo. Zatvorili smo prozore u naselju Veruda, a udaljeni smo kilometrima od Metisa - rekao je jedan stanar pulske Verude. 

Vatrogasci su cijelu noć proveli na terenu, a dojavu o požaru su dobili oko 1 ujutro. 

Foto: snimio čitatelj/24sata

- Krenuli smo u gašenje s devet vozila i 14 vatrogasaca, a kasnije nam se, zbog povećanog obima posla, pridružila i cisterna DVD Pula. Požar nije imao mogućnost širenja, ali se dim jako širio. Gorjele su gume, razno smeće, a požar je trenutno u fazi dogašivanja jer su naslage smeća goleme, pa još tinja. Dim je u ovom trenu i okrenuo od Pule zbog vjetra,p a je lakše, ne širi se dim. Okolni stanari nisu se požalili na tegobe zbog udisanja dima, a na sreću nema ozlijeđenih osoba - rekao je zapovjednik pulskih vatrogasaca, Klaudio Karlović. 

Priopćenjem se oglasio i Stožer civilne zaštite Grada Pule te izdao upozorenje u kojem mole građane, posebno asmatičare i kronične bolesnike da ne izlaze iz svojih kuća ukoliko to nije prijeko potrebno sve dok se požar u potpunosti ne ugasi. Posebice se to odnosi na građane koje žive u Šijani, a koju je već tijekom noći prekrio gusti dim. Smrad od dima osjeti se i u drugim dijelovima grada.

Komentari (46)
  • Da nije Bandić dosao pokazat kak se recilklia

    1. 9. 2019,   08:30
  • imamo i mi očito nekog bandića ... probudio me smrad oko 2 , u 4 sata još se osjećao smrad

    1. 9. 2019,   08:59
  • Zagrebački recept!

    1. 9. 2019,   08:25