Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Puljak 'opleo' po Plenkoviću: Pokazao je vrhunac licemjerja

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vaša zaštita dokazane manipulacije najvažnijim procesom u modernoj Hrvatskoj je nastavak prakse najcrnjeg HDZ-a, koji nas je doveo do jedne od najsiromašnijih zemalja EU, dodaje Puljak

Iz stranke Pametno pozivaju premijera Andreja Plenkovića da hitno smijeni Dijanu Vican s funkcije predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, izabere novo Povjerenstvo te da se ponovi cijeli natječaj za izbor Ekspertne radne skupine (ERS) za kurikularnu reformu.

''Mi u stranci Pametno smatramo kako je cijela priča oko natječaja za Ekspertnu radnu skupinu izuzetno štetna za budućnost naše zemlje. Radi se o reformi obrazovanja, najvažnijom od svih reformi, gdje standardi transparentnosti i ozbiljosti moraju biti za primjer cijelom društvu. Nažalost je sve napravljeno krivo te sve ukazuje da se natječaj namjestio za određenu skupinu ljudi. A vrhunac licemjerja je ponašanje Andreja Plenkovića, koji umjesto da kazni one koji su odgovorni za provođenje natječaja, tj. ekspresno smijeni gospođu Dijanu Vican, on proziva svoju ministricu za navodno curenje dokumenata. Ovakvo ponašanje smo već viđali kod njegove stranke, HDZ-a, kada su se progonili oni koji su ukazivali na kriminal i manipulacije, a nagrađivali oni s druge strane'', kaže prof. dr. sc. Ivica Puljak, član predsjedništva Pametno, koji od Ministarstva znanosti i obrazovanja već 85 dana čeka sve informacije o natječaju, koje su po zakonu dužni dostaviti.

''Pozivamo premijera da hitno smijeni gospođu Vican, izabere novo Posebno stručno povjerenstvo te da se ponovi cijeli natječaj za izbor Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu. Reforma obrazovanja je toliko važna da u njoj nema mjesta niti pomisli o relativiziranju krivnje za evidentno dokazane manipulacije. Svojoj djeci moramo primjerom pokazati kako se grade institucije i vode procesi o kojima ovisi njihova, a i naša budućnost. Gospodine premijeru, Vaša zaštita dokazane manipulacije najvažnijim procesom u modernoj Hrvatskoj je nastavak prakse najcrnjeg HDZ-a, koji nas je doveo do jedne od najsiromašnijih zemalja Europske unije'', rekao je.

Puljak svoju izjavu završava konstatacijom kako se sada vidi da "ulazak HNS-a u ovu Vladu nema veze s dobrobiti društva, nego se radi isključivo o nastavku njihove poznate politike zaštite samo svojih uskih klijentelističkih interesa. U protivnom bi već reagirali i zaštitili 'svoju' ministricu u pokušaju premijera da cijelu krivnju prebaci na nju, umjesto da kazni prave krivce".

''Vrijeme je za drugačiju, otvorenu politiku, za rad za opće dobro bez zakulisnih igara i namještenih natječaja'', poručuju iz stranke Pametno.

 

Komentari (70)
  • Za Plenkovića bih rekla da nije dokazao ništa novoga, on je već u niz navrata, u kontinuitetu, dokazao da su mu dragi plagijatori, oni koji ništa nisu znali u Agrokoru... Takva osoba da će prstom mrdnuti za buduće generacije? Dozvoliti promjene - maknuti razno razne obiteljaše i dozvoliti nekom educiranom čovjeku po mjeri 21.st. da nešto napravi? Pa oni žive od neukih, od onih kojima je lako servirati mišljenje direkt iz središnjice HDZa...

    14. 8. 2017,   23:18
  • HDZ je stranka bez programa, kao i svi koji se bave prošlošću u nedostatku istog. Trebalo je samo toplu vodu iz bivše države nadograđivati i bili bi na konju. Lažem: Ipak su od bivše države uzeli sve loše, da prežive eto do današnjeg dana. Da im Hrvatska nije bitnija od vlasti, ko zna što bi bilo.. PS: Ne odgovaram na postove, samo onima kojima dopustim praćenje.

    14. 8. 2017,   22:12
  • Nije točno. Vrhunac licemjerja tek nas čeka.

    15. 8. 2017,   07:45