Obavijesti

News

Komentari 14

Puljak: Zbog Baldasara će Split izgubiti desetke milijuna kuna

Puljak: Zbog Baldasara će Split izgubiti desetke milijuna kuna
1

Nezavisna lista Marijane Puljak "Za pametne ljude i pametan grad“ digla se protiv rekonstrukcije Turističke palače na splitskoj Rivi, koju je inicirao Ivo Baldasar

VIDEO

Splitska Nezavisna lista Marijane Puljak "Za pametne ljude i pametan grad“ podigla se protiv rekonstrukcije Turističke palače, derutne građevine na splitskoj Rivi, koju je inicira gradonačelnik Ivo Baldasar. Najavio je kako će Turističku palaču dati na korištenje 30 godina onome tko je obnovi što Puljak smatra kršenjem zakona.

 - Vjerujemo da jedino reakcija zainteresirane javnosti može spriječiti loš plan kojeg sadašnja gradske vlast uporno želi provesti za Turističku palaču i tako oštetiti grad i građane za višemilijunske iznose, te kompromitirati budući razvoj grada. Gradonačelnik je raspisao natječaj kojim namjerava ovaj gradski prostor dati privatnoj firmi na plodouživanje sljedećih 30 godina. Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi kaže da gradonačelnik može odlučivati najviše do iznosa od milijun kuna, a iznad tog iznosa odluku mora donijeti gradsko vijeće. Ovdje se radi o značajno većim iznosima - 7,5 milijuna kuna investicije i više od 30 milijuna kuna prihoda -  pa je jasno da je i samo raspisivanje natječaja protuzakonito djelo - upozorila je Puljak na konferenciji za novinare u četvrtak.

Dodala je kako se ovim dokazuje da vlast u Gradu Splitu dokazuje kako ne želi upravljati vlastitom imovinom, obnoviti je svojim sredstvima i iznajmljivati poslovne prostore u Turističkoj palači. 

 - Model koji Grad nudi privatnim investitorima je odustajanje od nekoliko desetaka milijuna kuna vlastitog prihoda ili za bolju ilustraciju odustajanje od jedne škole, dva vrtića i pet dječjih igrališta. Stoga se i mi i mnogi drugi pitamo zašto je donesena odluka o ovom modelu financiranja? Pogoduje li se ovdje nekome ili je samo riječ o nesposobnosti sadašnje vlasti? - nezadovoljna je Puljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stoga Inicijativa „Za pametne ljude i pametan grad“ traži od gradonačelnika da zaustavi započeti proces rekonstruiranja Turističke palače, vrati se razgovorima sa stručnjacima i zainteresiranom javnosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti