Obavijesti

News

Komentari 22

Puljić: Bez bratstva nemoguće je graditi pravedno društvo

Puljić: Bez bratstva nemoguće je graditi pravedno društvo
1

"U ovogodišnjoj poruci za Svjetski dan mira, koji se obilježava 1. siječnja 2014. Papa naglašava kako je bratstvo i otvorenost prema drugima temelj i put mira"

VIDEO

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uzvratio je čestitku predsjedniku Republike Ivi Josipoviću i predsjedniku Hrvatskoga sabora Josipu Leki koji su mu uputili čestitke u povodu svetkovine Božića i Nove godine, objavio je HBK. 

"Sa zahvalnošću sam primio Vašu čestitku povodom našeg velikog kršćanskog blagdana Božića u kojoj izričete i dobre želje za nastupajuću 2014. godinu. Naša drevna božićna pjesma, „Svim na zemlji mir veselje!" odjekivat će u crkvama, na trgovima i u obiteljima diljem Lijepe Naše. Mir je, naime, jedna od temeljnih ljudskih vrjednota. A veselje, radost i čežnja za mirom usađena je u dušu svakoga bića. Ona ispunja čovjeka vedrinom, otvara njegov um i srce za potrebe drugih i razvija osjećaj pravoga bratstva.

U ovogodišnjoj poruci za Svjetski dan mira, koji se obilježava 1. siječnja 2014. papa Franjo naglašava kako je bratstvo i otvorenost prema drugima temelj i put mira. U srcu svakog muškarca i žene, veli on, „prebiva želja za puninom života, koja uključuje nezatomljivu čežnju za bratstvom kao bitnom dimenzijom čovjeka". I zaključuje kako je „bez bratstva nemoguće graditi pravedno društvo i postojan i trajan mir". A bratstvo se najprije „uči u krilu obitelji koja je njegov  izvor, te samim tim temelj i pravi put mira". Papa nas, dakle, vraća korijenima, našim obiteljima i našem zajedništvu. Zbog toga u kriznom vremenu brojnih nemira, rezigniranosti i pomanjkanja vedrine poželio bih neka u srcima našim ljudi odjekuje božićna pjesma i poruka „o miru i veselju". Jer, Dijete nam se rodilo, Bog nam je darovan. A slavlje Božića neka osnaži onu urođenu želju za puninom života i čežnju za bratstvom kako bi raslo i jačalo naše zajedništvo i međusobno razumijevanje.

U tome duhu u ime Hrvatske biskupske konferencije, svećenika, redovnika i redovnica i svih vjernika, te u svoje ime, Vama, gospodine Predsjedniče, Vašoj obitelji, kao i svim Vašim suradnicima želim čestit Božić i blagoslovljenu Novu 2014. godinu! Neka Novorođeni Isus prati Vaš rad i Vaše nastojanje u službi općega dobra".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji