Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pune ruke posla: Dr. Paladino u Mostaru će raditi i subotama

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U opremu smo morali uložiti oko pola milijuna maraka kako bi kolega Paladino imao identične uvjete za rad u nas kao što je imao u Zagrebu, rekao je ravnatelj SKB Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesić

Prof. dr. sc. Josip Paladino od ponedjeljka i službeno radi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Jedan od najpoznatijih hrvatskih neurokirurga tako je počeo svoj rad u Hercegovini, a sudeći prema prvom danu, imat će pune ruke posla. Paladina je dočekalo mnoštvo pacijenata. Svi oni trebaju pomoć ovoga stručnjaka, a kako su rekli za Pogled.ba u SKB-u Mostar, pozivi su krenuli čim se saznalo da će početi raditi u mostarskoj bolnici.

ANGAŽIRALA GA BOLNICA Neurokirurg Paladino 15 dana mjesečno radit će u Mostaru

- On je trebao početi raditi prije tri tjedna, ali smo imali problem s opremom koju smo nabavili zbog njegovog dolaska. Jedan mikroskop je bio oštećen u prijevozu i morali smo ga vratiti dobavljaču. Sada smo dobili zamjenski i prof. Paladino je mogao krenuti s radom. U punom kapacitetu će raditi kada nam isporuče mikroskop koji su oštetili, rekao je za Pogled.ba ravnatelj SKB Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesić, dodajući kako je ovo veliki iskorak za mostarsku bolnicu.

IMA NOVI POSAO Neurokirurg Josip Paladino u stručnom timu Radiochirurgije

- U opremu smo morali uložiti oko pola milijuna maraka kako bi kolega Paladino imao identične uvjete za rad u nas kao što je imao u Zagrebu. To znači kako će moći u SKB Mostar raditi sve što je radio u zagrebačkoj bolnici i to je za nas velika stvar. On će svaki drugi tjedan biti kod nas, a s obzirom koliko ga pacijenata traži vjerojatno će raditi i subotama. Ne zato što mi to tražimo nego zato što on želi. Njegov način rada i pažnje koju pruža svakom pacijentu može poslužiti kao primjer mladim liječnicima kako trebaju raditi u budućnosti, zaključio je ravnatelj Kvesić u izjavi za Pogled.ba.

Osim liječenja pacijenata, jedna od Paladinovih misija u Mostaru je i formiranje tima koji će moći raditi sve ono što on radi već godinama.

Komentari (30)
  • Ziva istina da je Paladino veliki covjek i strucnjak, to mu nemoze nitko odnijeti ni osporiti . Gospodinu Paladinu od svega srca hvala za sva dobra djela koja je pruzao svojim pacjentima ubrajami svoga sina . Dragi Paladino neka Vam je sretno ma gdje bili.!!!!!Nasa drzava je ostala bez najboljeg neurogirurga zbog gluposti nasih vodecihinstitucija.

    23. 10. 2018,   17:09
  • Pa kad se u hr. cijenilo znanje,bitna je stranačka pripadnost.

    23. 10. 2018,   16:38
  • Svaka cast covjeku... Veliki covjek i jos veci strucnjak... Nazalost takvih ljudi je sve manje i manje.

    23. 10. 2018,   16:57