Obavijesti

News

Komentari 28

'Pupovac bi svoju izjavu o NDH trebao objasniti ili ju povući...'

'Pupovac bi svoju izjavu o NDH trebao objasniti ili ju povući...'
1

Dodao je da mu je nakon svih ovih godina teško prihvatiti da kolega u Hrvatskom saboru "povlači paralelu između moderne hrvatske države i Nezavisne Države Hrvatske"

VIDEO

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u utorak kako bi bilo korisno za situaciju u društvu da predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavu u kojoj je Hrvatsku usporedio s NDH objasni ili povuče, te je pozvao na odgovornost sve koji sudjeluju u javnome i političkom životu.

- Izjava kolege Pupovca bila je neprihvatljiva, to je čini mi se gotovo konsenzualno ocijenjeno od cijele političke strukture i iznenađen sam bio težinom riječi koje je izgovorio saborski zastupnik. Mislim da bi zbog sveukupne situacije u društvu bilo jako korisno da on tu izjavu ili povuče ili da pojasni zašto ju je izgovorio, rekao je Jandroković nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora.

'Taj isti Pupovac HDZ-u je prije bio draži od rođenoga brata'
'Taj isti Pupovac HDZ-u je prije bio draži od rođenoga brata'

Dodao je da mu je nakon svih ovih godina teško prihvatiti da kolega u Hrvatskom saboru 'povlači paralelu između moderne hrvatske države i Nezavisne Države Hrvatske'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jandroković nije želio reći o čemu se razgovaralo na prošlotjednome koalicijskom sastanku na kojem je bio i Pupovac, ali vjeruje da će Pupovac pronaći način da ukloni sumnje da zaista misli i vjeruje da moderna hrvatska država na bilo koji način može biti povezana s NDH.

Na pitanje novinara hoće li SDSS ostati u koaliciji, Jandroković nije dao precizan odgovor.

Kovač: Očekujem da Pupovac dođe k sebi, da povuče izjavu
Kovač: Očekujem da Pupovac dođe k sebi, da povuče izjavu

- Sve ćemo to vidjeti, neću ništa govoriti unaprijed. Jasno smo iz HDZ-a i Vlade, a čuo sam i iz ostalih stranaka, osudili tu izjavu. Nije nam prihvatljiva, a sada ćemo vidjeti što će donijeti idući dan, dodao je.

Na pitanje ima li na HDZ pritisaka s terena zbog suradnje s Pupovcem, Jandroković je odgovorio kako HDZ mandat želi uspješno privesti kraju te da zahtjevna situacija u kojoj radi Vlada, a posebno međunarodna, traži odgovornost i stabilnost političkog sustava.

- Najlakše je danas govoriti isključivo, dijeliti, biti grub u odnosu na političke suparnike, vrlo često i neodgovoran jer to privlači medijsku pozornost i jedan dio građana voli one koji iznose tvrde i isključive stavove Puno teže je govoriti pomirljivo, odgovorno. Mi smo se odlučili za takav pristup politici, istaknuo je predsjednik Sabora.

'Pupovac sjedi u Vladi koja je stvorila klimu napada na Srbe'
'Pupovac sjedi u Vladi koja je stvorila klimu napada na Srbe'

- Bilo bi nam možda lakše uključiti se u prikupljanje političkih bodova izgovarajući teške riječi, optužujući druge, no mi smatramo da je zadaća svake odgovorne vlade voditi politiku koja je u interesu Republike Hrvatske, koja je odgovorna, promišljena i razborita, dodao je.

O ultimatumu HVIDRA-e zbog Pupovčeve izjave istaknuo je kako u ovom trenutku nije interes raditi velike podjele, inzistirati na razlikama i javno optuživati, nego razgovorom i biranim riječima voditi računa o stabilnosti u društvu i interesima Republike Hrvatske.

Zaključio je da je HDZ velika politička stranka u kojoj ima različitih razmišljanja, ali, dodao je, siguran je kako većina članova i glasača HDZ-a slijedi politiku predsjednika Vlade i HDZ-a.

Pokretanje videa...

00:28

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović