Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pupovac: Nećemo davati izjave, prvo moramo sve analizirati...

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

redsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nije u srijedu želio komentirati ocjenu premijera Andreja Plenkovića da su neprimjerene i nedopustive njegove izjave u kojima je Hrvatsku usporedio s NDH

- Ne, nećemo davati izjave dok ne raspravimo i ne analiziramo sve, kazao je Pupovac Hini ne želeći komentarati niti jučeranju izjavu predsjednika Vlade, niti val drugih osuđujućih reakcija koje je izazvao u Hrvatskoj.

Plenković je sinoć nakon sastanka HDZ-ovog vodstva u središnjici stranke ocijenio da je Pupovčeva izjava nedopustiva i neprimjerena.

- Smatramo krajnje neprimjereno, pa i nedopustivo izjave našeg koalicijskog partnera koje su upućivale na zaključak da je Hrvatska faktor nestabilnosti u području jugoistoka Europe i da se suvremenu Hrvatsku uspoređuje s režimom NDH. Smatramo da to apsolutno ne stoji i da treba vrlo jasno kazati i to odlučno odbacujem, ocijenio je Plenković.

Pupovac je za Radiosarajevo.ba u povodu najnovijih napada na građane srpske nacionalnosti na kninskom području nedavno izjavio da situacija u Hrvatskoj, u pogledu stanja mira, sigurnosti, te poštivanja Ustava, zakona te međunarodnih ugovora nije dobra.

- Ta vrsta povijesnog revizionizma u kojemu se u europskom kontekstu želi rehabilitirati ustaštvo, a optužiti sve druge: Jugoslaviju, socijalistički poredak, komunistički pokret, druge narode na prostoru bivše Jugoslavije, to jest Srbe i ostale, to je nešto što je matrica po kojoj se to odvija u Hrvatskoj. I to doprinosi tome da Hrvatska postaje faktor nestabilnosti na prostorima bivše Jugoslavije, rekao je, uz ostalo, u tom intervjuu Pupovac čija je Samostalna demokratska srpska stranka član vladajuće koalicije u Hrvatskoj.

(mz)

Komentari (29)
  • Plenki je neprimjeren kao i pupi. Da je primjeren postupio bi po kratkom postupku kao i sa nekim "kolegama" iz mosta

    28. 8. 2019,   12:36
  • Miloradu Pupovcu trebaju hrvatski mediji uskratiti pravo da širi mržnju i netrpeljivost u državi u kojoj se je obogatio.

    28. 8. 2019,   13:20
  • Nemojmo se nist cuditi treba se samo vratiti u povijest jer takve ko Pupovca smo primili dok su bjezali od Turaka i evo kak se zahvaljuju

    28. 8. 2019,   13:35