Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pupovac nije izrijekom rekao da je spreman izaći iz koalicije'

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Naglasio je da te dvije stranke i saborski zastupnici manjina ne stvaraju novi savez unutar vladajuće koalicije radi političkog pritiska na premijera Andreja Plenkovića

Predsjednik saborskog Kluba HNS-a Milorad Batinić u srijedu je, tumačeći nezadovoljstvo SDSS-a stanjem i određenim potezima vladajuće koalicije te jučerašnji sastanak HNS-a i SDSS-a, kazao da čelnik te stranke Milorad Pupovac na sastanku "nije izrijekom rekao da je spreman izaći iz koalicije".

"Nisam naslutio i nije bila tema razgovora eventualno SDSS-ovo napuštanje vladajuće koalicije, niti je Milorad Pupovac izrijekom rekao da je spreman izaći iz koalicije. A treba li to očekivati, to trebate njega pitati“, komentirao je Batinić novinarima u Saboru razgovore HNS-a i SDSS-a.

ISPRED BANSKIH DVORA Kosor: Nek se Pupovac pojavi na sastanku, a ne radi cirkus

Ne stvaramo savez unutar vladajuće koalicije radi pritiska na Plenkovića

Naglasio je da te dvije stranke i saborski zastupnici manjina ne stvaraju novi savez unutar vladajuće koalicije radi političkog pritiska na premijera Andreja Plenkovića. "Nije riječ o tome, nego o povijesno dobroj suradnji sa svim manjinskim zastupnicima. Ne vidim tu nikakvu novu frontu, kao što se očito govori", kazao je.

Na pitanje žele li pomoći Pupovcu u konfrontaciji s desnim političkim krilom, odgovorio je kako je "Pupovac dovoljno jasan, snažan i jak da ono što smatra da Vlada eventualno nije ispoštovala prema njemu može samostalno rješavati".

KUŠČEVIĆ: VLAST JE STABILNA Pupovac: SDSS neće doći na sastanak vladajuće koalicije

 "Pupovac je dovoljno jasan i argumentiran da ne treba pomoć u lobiranju za neke stvari, poput, primjerice struje koje nema u nekim srpskim mjestima. Nema nikakve nove fronte, prvenstveno razgovaramo o građanskim slobodama i ljudskim pravima, što su teme i HNS-a i manjinskih zastupnika", poručio je Batinić.

Pupovčev 'bojkot' koalicijskog sastanka njegove su kritike na temelju argumenata

Napomenuo je kako HNS i SDSS surađuju dugi niz godina, negdje od 2001. te da se ta suradnja od tada prekidala. Pupovčev 'bojkot' jučerašnjeg sastanka svih koalicijskih partnera vidi, "kao i uvijek do sada ako je i kritizirao", kao njegove kritike koje iznosi na temelju argumenata. "No, na zadnjem sastanku nismo razgovarali o kojim je konkretnim problemima riječ“, rekao je.

LOVRO KUŠČEVIĆ: 'Pupovac se bez veze ljuti zbog spaljivanja lutke, to su poklade'

Upitan smatra li da  Vlada radi dovoljno za nacionalne manjine, Batinić je odgovorio da "uvijek može bolje" te dodao kako sa SDSS-m još nisu razgovarali o mogućnosti da ba HNS-ovoj listi za europske izboru bude i netko iz SDSS-a.

Inače, Pupovac jučer nije htio dodatno pojašnjavati svoje poteze poput bojkota koalicijskog sastanka, niti tumačiti svoju raniju izjavu, nakon što je u Kaštel Starom spaljena karnevalska lutka s njegovim likom, koja je to "crta koju više ne može prijeći". Tek je u kratko telefonski izjavio da će "svoju poziciju pojasniti kada za to dođe vrijeme i da za sada SDSS ostaje pri izjavama danim nakon sjednice Predsjedništva stranke“.

 

Komentari (5)
  • Pupavac ni sam nezna sta hoce ali znam da iz vlasti nece

    13. 3. 2019,   13:29
  • pupi kod mene ima kruha i mesa valjda znaš na što sam moslio

    13. 3. 2019,   12:21
  • Pupovac s par stotina glasova i hns-ovci s par desetaka izbornih glasova kroje hrvatsku politiku i "nezadovoljni su"...ajme majko pa kud mi plovimo,jao nama

    13. 3. 2019,   11:59