Obavijesti

News

Komentari 171

'Pupovac prima 83.000 kuna': Keleminec opet spalio Novosti

Optužio je "Novosti" da šire mržnju jer su naslovnice poput "Lijepa naša lijepo gori" i "Žarimo i palimo" teroristički čin, pa je A-HSP podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu...

VIDEO

Desetak članova Autohtone - hrvatske stranke prava (A-HSP) okupilo se u utorak pred prostorijama Srpskog narodnog vijeća (SNV) u središtu Zagreba ponovno prosvjedujući što država financira tjednik SNV-a "Novosti", pri čemu su opet spalili primjerke tog tjednika, u čemu im je pomogao riječki umirovljeni novinar Nikola Krklješ, koji se predstavio pripadnikom srpske manjine.

Predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec poručio je predsjedniku SNV-a Miloradu Pupovcu da ga se ne boji te iznio niz optužbi protiv njega, tvrdeći da Pupovac mjesečno prima čak 83.000 kuna.

"Želim da se sazna istina. Koliko Pupovac ima primanja nisam znao dok mi Krklješ nije rekao, radi se o 83.000 kuna primanja", rekao je Keleminec.

Optužio je "Novosti" da šire mržnju jer su naslovnice poput "Lijepa naša lijepo gori" i "Žarimo i palimo" teroristički čin, pa je A-HSP podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv SNV-a zbog poticanja na rasnu i etničku netrpeljivost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Keleminec tvrdi da je spaljivanje novina bilo poruka hrvatskoj vlasti da prekine financirati "Novosti" s 1,2 milijuna kuna godišnje jer to nisu novosti srpske manjine, nego "feralovaca" koji su uvijek bili protiv Hrvatske.

Krklješ: Spalio sam "Novosti" jer su urednici pretjerali

Krklješ, koji je predstavljen kao riječki novinar u mirovini, koji je bio dopisnik Večernjeg lista, Slobodne Dalmacije, Tanjuga i Radio Zadra, pozvao je urednike tjednika "Novosti" da "stanu na loptu" jer su pretjerali.

"Odlučio sam podržati spaljivanje 'Novosti' jer to nije tjednik kao što je nekada bio. Tada su 'Novosti' bile tjednik naše srpske manjine, a danas to nije slučaj. Ovo što se sada piše ne ide u prilog srpskom narodu, a uvjeren sam ni hrvatskom", rekao je Krklješ.

Pupovcu je pak poručio da "vrati traktore koje je odvezao i prodao u Vojvodinu", a bili su donirani srpskoj manjini u Bukovici i Ravnim Kotarima.

Keleminec je tome dodao navodni slučaj japanske donacije vrijedne milijune eura za izgradnju škola u Slavoniji. Donacija je četiri godine nakon prispijeća nestala, a Slavonija ostala bez škola i novaca, dok kaznene prijave protiv Pupovca stoje "duboko u ladicama", ustvrdio je Keleminec.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora