Obavijesti

News

Komentari 58

'Pupovac se bez veze ljuti zbog spaljivanja lutke, to su poklade'

'Pupovac se bez veze ljuti zbog spaljivanja lutke, to su poklade'
1

Ministar Kuščević je izjaviio da se Vlada ne boji da će doći do raskida koalicije i ocijenio da su zaštite nacionalnih manjina i novinarskih sloboda i nepostojanja cenzure na 'europskoj razini'

VIDEO

Ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u srijedu da se Vlada ne boji scenarija raskida koalicije sa SDSS-om jer nema nikakvog ozbiljnijeg razloga da bi se ta dobro funkcionirajuća koalicija raskinula, te smatra da predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nema razloga za ljutnju zbog spaljivanja njegove lutke na karnevalu u Kaštel Sućurcu jer se radilo samo o pokladnom vremenu.

Predsjednik SDSS-a nakon spaljivanja njegove lutke na karnevalu u Kaštel Sućurcu rekao je za N1 da je 'stao na crtu preko koje neće prijeći', nakon čega su počele medijske spekulacije o mogućem raskidu koalicije.

- Svatko ima pravo razmišljati kako želi, ja ne vidim problema. Smatram da nema razloga za ljutnju s njegove strane. Mislim da je Hrvatska društvo u kojem je zaštita nacionalnih manjina na visokoj razini. Što se tiče novinarskih sloboda i nepostojanje cenzure mislim da smo na još većoj razini. Mislim da nema nikakvog ozbiljnijeg razloga da bi se ova dobro funkcionirajuća koalicija raskinula - kazao je Kuščević novinarima uoči sjednice užeg kabineta.

Poručio je da se Vlada ne boji nikakvog scenarija, te drži da će dobro odraditi posao, ne samo do kraja ovog, već i idućeg mandata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kuščević ne smatra važnim ni to što su na karnevalu u Kaštelima osim Pupovčeve spalili i lutku s likom premijera Andreja Plenkovića. 

- Mislim da su to maškare, karneval, pokladno vrijeme i tome ne pridajem nikakvu pažnju osim maskenbalske pažnje - dodao je.

Nisam shvatio da novinari imaju imunitet od progona

Na upit o slučaju novinarke Net.hr-a Đurđice Klancir, kojoj su na zahtjev sisačke policije u redakciju došla dva policajca i legitimirala je jer je to zbog pokretanja tužbe zatražio odvjetnik HDZ-ova političara Ive Žinića, Kuščević je prokomentirao da policija radi svoj posao.

- Policija radi svoj posao, novine rade svoj. Držim da je razina medijskih sloboda u Hrvatskoj na zavidnoj europskoj razini - kazao je Kuščević.

Upitan kad je zadnji put policija legitimirala nekog novinara, Kuščević je poručio da ne prati rad policije, a još manje rad novinara.

- Nisam shvatio da novinari imaju imunitet od nekakvog progona ili postupanja policije. Držim da su novinari hrvatski građani kao i svi drugi i da moraju surađivati sa svim tijelima javne vlasti, pa tako i s policijom - kaže Kuščević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke