Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pupovac sve više podsjeća na Raškovića, Babića i Martića'

None Foto: Robert Anic/PIXSELL

Milorad Pupovac iz dana u dan sve više podsjeća na Raškovića, Babića i Martića koji su sličnom retorikom strašili pripadnike srpske manjine u Hrvatskoj i okretali ih protiv njihove domovine, kaže Tomašić

Zastupnica Hrvatskih suverenista u EP Ruža Tomašić poručila je u subotu kako je retorika čelnika SDSS-a Milorada Pupovca "sve više podsjeća na Raškovića, Babića i Martića koji su sličnom retorikom strašili pripadnike srpske manjine u Hrvatskoj i okretali ih protiv njihove domovine".

Tomašić se na svome facebooku referirala na Pupovčeve izjave nakon nedavnih napada na građane srpske nacionalnosti kod Knina u kojima je među ostalim, Hrvatsku usporedio s NDH te najavio obraćanje međunarodnim institucijama zbog kršenja manjinskih prava. 

"Milorad Pupovac iz dana u dan sve više podsjeća na Raškovića, Babića i Martića koji su sličnom retorikom strašili pripadnike srpske manjine u Hrvatskoj i okretali ih protiv njihove domovine. Tad je nametanje stigme ustaštva hrvatskom narodu i državi služilo kao priprema za velikosrpsku agresiju", istaknula je Tomašić.

Zagreb: Klub zastupnika SDSS-a o napadu na Srbe i područja Knina 'PRIJETE MI NA MAIL' Pupovac o napadima na Srbe: 'Nitko mi neće začepiti usta'

Vladajuće je pak prozvala zbog nedostatka hrabrosti da koalicijskog partnera pitaju "zašto dolijeva ulje na vatru".

"Da vladajući imaju hrabrosti i integriteta, priupitali bi Pupovca u čijoj je sad službi i zašto dolijeva ulje na vatru kad to nije u interesu ni srpske manjine ni hrvatske većine. Svako nasilje treba osuditi, a počinitelje kazniti sukladno zakonu, dok je politiziranje potpuno kontraproduktivno i stvara dodatne frustracije koje mogu uroditi samo novim nasiljem", poručila je Tomašić na svom Facebooku.

U Uzdolju i Đevrskama kod Knina u srijedu su napadnuti gosti kafića srpske nacionalnosti koji su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

Pupovca je u subotu na svojem Facebooku napao i Tomislav Karamarko.

 

Komentari (171)
  • Pa bez tog Pupovca ne bi Plenki imao većinu u Saboru. Zato Plenki mudro šuti , spustio je gaće dok ga ovaj lagano ...

    25. 8. 2019,   00:17
  • 90-tih su cetnik Seselj i Milosevic bunili pravoslavce preko Raškovića a sada to cetnik Vučić i Dacic pokušavaju preko Pupovca koji je u Vladi HR !!!! Zemljo propadni se !!!

    24. 8. 2019,   21:50
  • Nebitan si i za hrvate i za srbe u Hrvatskoj.

    24. 8. 2019,   19:26