Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pušači zbog zakona spas nalaze u novim kabinama

None Foto: P.Glebov 3

Zbog najave zabrane pušenja na javnim mjestima raste interes za kabine za pušače. Najjeftinija stoji oko 45 tisuća kuna. HDZ ima samo pročišćivač

Imamo 30 zaposlenih i 15 od toga su pušači. Radimo u malom prostoru i bilo bi nemoguće disati ako bi netko tu zapalio. Pušači su tako morali izaći na hladnoću. Bilo mi ih je žao gledati kako se smrzavaju, a ne mogu im zabraniti da puše, kaže Ivan Novaković, direktor rent-a-car agencije SIXT u Zagrebu. Prije nešto manje od mjesec dana prvi su nabavili kabinu za pušače od tvrtke Napredna tehnička rješenja, i to najmanju za dva do tri pušača. Cijena je 45.000 kuna, a ona za desetak pušača stajala bi oko 100.000 kuna. Kabina je staklena, u sredini se nalazi srce uređaja u kojem je pepeljara. U nju se može istresti i baciti oko 1000 opušaka. Ispod pepeljare nalaze se filtri koji pročišćuju zrak i tjeraju dim. Zaposlenici se mogu nasloniti, a imaju i oslonac za noge. U ponedjeljak će je dobiti i Končar. Kao pripremu za novi zakon o zabrani pušenja na svim javnim mjestima, u središnjici HDZ-a na Iblerovu trgu nabavili su pročišćivač zraka. Nalazi se u hodniku kraj šanka, gdje članovi predahnu od posla.

Komentari (4)
  • Bit ce tako i kod nas, opusaka svugdje i u kaficima pusenja. Nece se valjda za svaki upaljen cik zvat policija, da oni ce dolazit. Ne dolaze za prometni prekraj a kamo za cigaretu. BALKANCI. Ova kabina je fora ali ima puno toga sta bi mogli dodat. 1. stolicu :)

    10. 1. 2008,   11:20
  • hdz uvodi zakon zabrane pušenja i nabavlja pročišćivač zraka. Znači oni su prvi koji neće poštivati zakon koji oni sami donesu?

    10. 1. 2008,   11:33
  • zatvorite nas i bacite kjuc

    10. 1. 2008,   10:13