Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pušenje u Hrvatskoj neće biti potpuno zabranjeno

None Foto: 24sata

Pušenje će sigurno biti zabranjeno u restoranima i kafićima većim od 50 metara kvadratnih, no vlasnici za pušače mogu osigurati prostoriju

Novi zakon o zabrani pušenja u javnim prostorijama neće potpuno istjerati pušače iz restorana i kafića zbog iskustava koja su s potpunom zabranom pušenja imale neke europske zemlje, piše Večernji list. Sabor bi zakon trebao donijeti do kraja listopada, a razmišlja se o blažoj varijanti. Pušenje će, naime, sigurno biti zabranjeno u restoranima i kafićima većim od 50 metara kvadratnih, no vlasnici za pušače mogu osigurati potpuno odvojenu prostoriju. Manji kafići moći će se sami opredijaliti žele li da se u njihovom kafiću puši ili ne.

Komentari (6)
  • mislim da je to bolje resenje,ja sam nepusac i slazem se s tim,odvojeno ali potpuno,pa ko voli neka izvoli.

    8. 9. 2008,   23:42
  • ma da van nije štogod?

    8. 9. 2008,   23:57
  • konačno jedna dobra odluka vlade... ne zato što sam pušać, nego zbog ugostitelja, vlasnika manjih objekata koji bi moguće bili prisiljeni staviti ključ u bravu kad ne bi smjeli dozvoliti pušenje svojim klijentima. Ne ovisim ni o kafićima ni o restoranima pa tako mogu i bez njih ... znači kako ja tako mnogi ne bi više posjećivali kafiće osim ljeti kad se može sjedit na terasi (ukoliko ga kafić ima). Odličan potez vlade. Prvi put da je vlada nešto ispravno odlučila.

    9. 9. 2008,   00:14