Obavijesti

News

Komentari 427

Pusić napala Tomašić: Njezine izjave su apsolutno sramotne!

Pusić napala Tomašić: Njezine izjave su apsolutno sramotne!
3

HNS upozorava da jedna europska zastupnica, bez obzira na svoje ideološke stavove, ne smije govoriti na način kojim krši zakone koji zabranjuju govor mržnje

VIDEO

HNS oštro osuđuje najnovije ksenofobične i nacionalističke istupe europarlamentarke Ruže Tomašić o čišćenju Srba iz Hrvatske te pokreću kampanju mržnje. 

Nakon sjednice Vlade čelnica narodnjaka Vesna Pusić poručila je da su njezine izjave apsolutno sramotne. 

- Radikalizira se i zaoštravaju se razlike. Javni govor se značajno radikalizirao što desnica potencira. Očito se želi ići prema polarizaciji društva - rekla je Pusić. 

HNS-ovi zastupnici na tiskovnoj konferenciji u Saboru upozorili su da jedna europska zastupnica, bez obzira na svoje ideološke stavove, ne bi smjela govoriti na taj način kojim se krše i hrvatski zakoni koji zabranjuju govor mržnje. Smatraju da bi se time trebale početi baviti institucije. 

'Zašto predsjednica nije reagirala?'

Iznenađuje ih i što predsjednica države, koju je Tomašić podržala na izborima, nije reagirala na njezine izjave. 

Igor Kolman upozorio je da HDZ i njegovi sateliti koriste retoriku netrpeljivosti, mržnje i isključivosti kao metodu povratka na vlast. 

Kolman:  I onda se čudimo jer nam djeca dobivaju batine

- Na udaru su, nažalost, svi oni koje ne misle i koji se ne ponašaju onako kako su neki to zamislili. I onda se čudimo jer nam djeca dobivaju batine zato jer su iz drugog grada ili drugog kraja države. To su plodovi mržnje koji se siju Hrvatskom. Žalosno je da 25 godina nakon uspostave samostalne Hrvatske mi nismo u stanju živjeti niti u miru jedni s drugima. Još žalosnije je da se nama ne da da živimo u miru jedni s drugima zbog političkih ambicija pojedinaca u ovoj zemlji - ustvrdio je Kolman. 

Richembergh: Šire se poruke nacionalne i vjerske mržnje 

Goran Beus Richembergh poručio je da Hrvatska mora još više raditi na svom građanskom odgoju te da je obveza svih ukazivati na pogubnost ideja netolerancije, rasizma i mržnje. 

- Riječ je o legitimno izabranoj članici Europskog parlamenta koja je svoju konzistentnost širenja mržnje i netrpeljivosti prema manjinama zapravo dobro kapitalizirala mjestom na HDZ-ovoj listi. U godini kada čitava Europa slavi obljetnicu pobjede nad fašizmom paradoksalno je da se u Hrvatskoj šire poruke nacionalne i vjerske mržnje - izjavio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 427
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca