Obavijesti

News

Komentari 629

Neredi se nastavljaju: Zapalili automobile hrvatskih navijača

Neredi se nastavljaju: Zapalili automobile hrvatskih navijača
10

Hrvatski navijački klubovi, putničke agencije i drugi hrvatski građani otkazat će organizirani put u Beograd. Huligane su pustili jer ih žrtve nisu mogle prepoznati

VIDEO

Na zaštićenom parkiralištu hotela 'Vigor' u Novom Sadu srpski huligani ponovno su uništavali automobile hrvatskih navijača nakon rukometne utakmice između Hrvatske i Mađarske. Napadači su oko 5 sati u četvrtak ujutro preskočili visoku ogradu. Automobile su polili benzinom i zapalili. Vandalski čin snimila je i nadzorna kamera, piše Blic

Jedan od uništenih automobila, Renault Laguna, u vlasništvu je poznatog riječkog rukometnog djelatnika Vlade Lipovića, dok drugi auto ogulinskih registracija pripada bivšem rukometašu Miri Kojčinu.

U međuvremenu uništavali su u automobile u hotelu 'Sajam', a B92 piše kako među devastiranim autima ima i onih srpskih registracija.

- Auto mi je bio od nedjelje parkiran iza zgrade velesajma u Novom Sadu, u Ulici Branka Bajića.  Nitko nas nije krivo pogledao, nismo imali problema dok nismo izbacili Francusku - rekao nam je Davor, čitatelj 24sata iz Slavonskog Broda kojem su huligani u Srbiji zapalili Peugeot 407 coupe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kaže da su huligani koje policija nije uspjela privesti zbog napada na kolonu vozila hrvatskih navijača vidjeli njegov auto, bacili benzin i zapalili ga. 
- Ljudi koji su to vidjeli, Novosađani, pozvali su vatrogasce i policiju. Nažalost, motor je skroz uništen. Sreća pa imam kasko osiguranje - kaže nam Davor. 

Otkazuju organizirane odlaske navijača u Beograd

Brojne hrvatske turističke agencije otkazale su aranžmane za petak za rukometnu utakmicu između Hrvatske i Srbije u Beogradu. I klubovi navijača su na oprezu te većina više ne želi riskirati bojeći se za svoju sigurnost. 

- Dva autobusa smo otkazali jer čemu da nam razbiju autobuse, da strada bilo tko nema smisla - rekao je za HRT Damir Zurub iz navijačkog kluba Bijeli lavovi. 

Ni u Hrvatskom rukometnom savezu ne žele riskirati, pa su odlučili da neće organizirati odlazak naših navijača u Beograd.

Pustili privedene huligana nakon ispitivanja

Svih 12 izgrednika koji su uhićeni zbog sumnje da su sudjelovali u neredima u Novom Sadu nakon rukometne utakmice Hrvatska - Francuska u kojima je uništeno 36 automobila, a trojica državljana Hrvatske lakše su ozlijeđena, pušteni su na slobodu nakon saslušanja, doznaje beogradski Blic.

- Oko 20 hrvatskih državljana dovedeno je u policiju na identifikaciju, ali nijedan od njih nije prepoznao nijednog od privedenih mladića. Bez identifikacije, nije bilo temelja za zadržavanje, jer samo neposredni materijalni dokaz ili identifikacija od strane oštećenog u ovakvim slučajevima predstavlja temelj za zadržavanje - pojasnio je Blicov izvor blizak istrazi.

Prema saznanjima Blica, među prvim privedenima, koji su uhvaćeni sinoć u novosadskom naselju Detelinara, bio je i vođa jedne Zvezdine navijačke podskupine. Ovaj Beograđanin je uhićen u pratnji još četvorice pripadnika iste navijačke skupine. Nakon saslušanja su pušteni, ali im je, kako doznaje Blic, izuzet DNK da bi se usporedio s biološkim tragovima pronađenim na uništenim vozilima.

Među privedenima su, osim navijača Zvezde “Delija”, bili i simpatizeri Vojvodine, pripadnici navijačke grupe “Firma”.

Tadić: Nasilje je neprihvatljivo, huligani ne smiju sramotiti druge građane

Predsjednik Srbije Boris Tadić najoštrije je osudio huliganske napade na navijače rukometne reprezentacije Hrvatske, izrazio je žaljenje zbog incidenata u kojima su ozljeđeni hrvatski navijači i pozvao sve iskrene domaće navijače da u petak pokažu sportski duh i na fer način bodre rukometaše, prenosi agencija Tanjug.

U priopćenju iz Ureda predsjednika navodi se da je nasilje apsolutno neprihvatljivo i da istraga, uhićenje i procesuiranje svih koji su sudjelovali u huliganskim ispadima moraju biti obavljeni u najkraćem mogućem roku.

- Fer plej mora uvijek biti dio igre na terenu, ali i način navijanja u dvorani. Jedino takvim, dostojanstvenim ponašanjem navijača, i u dvorani i izvan nje, možemo na pravi način biti potpora našim reprezentativcima - navodi se u priopćenju.

- Naša je tradicija da se prema svakom svom gostu ophodimo s poštovanjem i uvažavanjem, i nikakve grupice huligana ne smiju sramotiti građane Srbije i čitavu zemlju - poručio je predsjednik Srbije.

Dačić: Spremamo se za utakmicu, više ne znam za koga navijam

- Napadi na hrvatske navijače u Srbiji nedopustivi su incidenti koji narušavaju ugled Srbije i ne trebamo se ponašati kao oni, kada naši odu tamo – rekao je danas ministar unutarnjih poslova Srbije i predsjednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić novinarima nakon predstavljanja istraživanja o radu policije. Prije sutrašnje utakmice polufinala Dačić je pozvao Hrvatsku da policiji Srbije najavi organizirane dolaske navijača kako bi ih srbijanska policija mogla zaštititi.

– Spremamo se za utakmicu Srbija – Hrvatska. Naravno da se spremamo. Više ne znam ni za koga navijam – rekao je Dačić.

Čelnici srbijanske policije najavili su da će za polufinale Europskog prvenstva u rukometu, između Srbije i Hrvatske, osigurati dodatno angažiranje policije za osiguranje toga meča. Neki mediji spominju brojku od 5000 policajaca koji bi trebali osiguravati sutrašnju utakmicu polufinala EP-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 629
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti