Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pustili su ga nakon 30 godina: Nevin je čekao smrt u zatvoru

None Foto: YouTube

SAD: Ford sad ima pravo tražiti odštetu od države. U sličnom slučaju jedan je Amerikanac koji je nevin u zatvoru bio 23 godine dobio odštetu od 7 milijuna dolara

Glenn Ford (64) nevin je u zavoru bio 30 godina te je jedan od zatvorenika koji su najdulje čekali izvršenje smrtne kazne, a da bi na kraju bili oslobođeni.

CBS u utorak piše kako je Ford oslobođen iz zatvora u Louisiani nakon što su tužitelji priznali da nemaju dokaza protiv njega.

Osudili ga bez dokaza, u poroti bili samo bijelci

Forda je 1984. godine porota u kojoj su bili samo bijelci osudila na smrtnu kaznu za ubojstvo bijelca (56) koji je vodio draguljarnicu i trgovinu za popravak satova.

Nakon godina pravne borbe Ford je dokazao da je nevin te da je urara ubio Jake Robinson. Forda je naime za ubojstvo urara teretila Marvella Brown koja je kasnije priznala da je lagala. Ona je bila Robinsonova djevojka. Jakea Robinsona i njegovog brata Henryja Ford je odmah identificirao kao sumnjivce, ali je njegovo svjedočenje odbačeno.

Policija nikada nije našla oružje kojim je urar ubijen, niti su postojali svjedoci ubojstva.

Ima pravo na odštetu i to milijunsku

Ford sad ima pravo tražiti odštetu od države. U sličnom slučaju jedan je Amerikanac koji je nevin u zatvoru bio 23 godine dobio odštetu od sedam milijuna dolara.

Komentari (53)
  • Evo zašto sam protivnik smrtne kazne..... bilo je dosta primjera da su ljudi osuđeni na smrt, a kasnije se ispostavilo da nisu krivi, a bilo ih je i koji su i pogubljeni, a naknadno su utvrdili da nisu krivi.

    12. 3. 2014,   09:08
  • Što će mu sada svi novci ?? I jedan dan u životu izgubljen je puno...a kamo li 30 godina . Najljepše godine života su otišle u nepovrat :(:(

    12. 3. 2014,   09:13
  • nema tih novaca koji mogu vratiti 30 godina života....

    12. 3. 2014,   09:08