Obavijesti

News

Komentari 11

Novinarka silovana, pretučena i zadavljena: Sumnjivac pušten

Novinarka silovana, pretučena i zadavljena: Sumnjivac pušten
1

Ukrajinca s rumunjskom putovnicom osumnjičenog za brutalno ubojstvo bugarske novinarke policija je pustila na slobodu. 'Za sada nema činjenica i okolnosti koje možemo objaviti, izjavili su iz policije

VIDEO

Rumunjski državljanin ukrajinskog podrijetla, kojeg je bugarska policija bila privela u sklopu istrage ubojstva istraživačke novinarke Viktorije Marinove čije je tijelo prije četiri dana pronađeno u parku u njezinu rodnom gradu Ruseu, bit će pušten na slobodu, priopćila je u utorak policija.

- Naš posao se nastavlja. Za sada nema činjenica i okolnosti koje možemo objaviti. Rumunjski državljanin će biti pušten - kazao je Teodor Atanasov, načelnik regionalne policije u Ruseu.

Osumnjičeni Ukrajinac s rumunjskom putovnicom živi kao skitnica, a bio je zadržan u pritvoru sve dok policija nije provjerila njegov alibi.

Udarili ju u glavu i ugušili: U Bugarskoj ubijena novinarka
Udarili ju u glavu i ugušili: U Bugarskoj ubijena novinarka

Tijelo 30-godišnje novinarke pronađeno je u subotu, nedaleko od rijeke u gradskom parku njezina rodnog podunavskog grada Rusea na sjeveru Bugarske.

Tužitelji su izjavili da je bila silovana, pretučena i zadavljena.

Bugarski ministar unutarnjih poslova Mladen Marinov rekao je da zasad nema dokaza da je ubojstvo povezano s njenim novinarskim radom.

Marinova je radila za tv postaju TVN iz Rusea koja je emitirala njezinu emisiju Detektor. U svojoj posljednjoj emisiji 30. rujna predstavila je dva novinara koji su istraživali navodni slučaj korupcije vezano uz fondove EU-a.

Rekla je da će njezina nedavno pokrenuta emisija provoditi slične istrage.   

Marinova, koja ima 7-godišnju kćer, bila je uključena u istragu skupine bugarskih novinara o infrastrukturnim projektima koje financira EU, a kojima su upravljale lokalne vlasti.

Silovali je i ubili: U parku našli tijelo bugarske novinarke (30)
Silovali je i ubili: U parku našli tijelo bugarske novinarke (30)

Prije Marinove, u Europi je od novinara u zadnjih 12 mjeseci ubijeno još njih dvoje - malteška istraživačka novinarka Daphe Caruana Galizia i slovački novinar Jan Kuciak.

Bugarska zauzima 111 mjesto među 180 zemalja na ovogodišnjem indeksu slobode medija u svijetu organizacije Reporteri bez granica, što je najniže mjesto koje zauzima jedna zemlja Europske unije, kao i niže od bilo koje zemlje zapadnog Balkana, od kojih su neke kandidati za članstvo u EU.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a