Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Putin priznao: Da, naredio sam rušenje aviona sa 110 putnika

Putin je u dokumentarcu pojasnio da su ga 7. veljače 2014. izvijestili o zrakoplovu u kojem putnik prijeti bombom i traži slijetanje u Soči uz napomenu da je protokol u takvoj situaciji rušenje aviona

Ruski predsjednik Vladimir Putin priznao je da je 2014. naredio obaranje zrakoplova turskog prijevoznika Pegasus Airlines u kojem je putnik prijetio bombom i tražio od pilota da skrene prema crnomorskom gradu Sočiju gdje su se tada upravo trebale otvoriti Zimske olimpijske igre, objavljeno je u novom dvosatnom dokumentarnom filmu. 

Putin je pojasnio da su ga sigurnosne službe tog 7. veljače 2014. izvijestile da je zrakoplov na letu iz Harkiva za Istanbul otet te da otmičari zahtijevaju da sleti u Soči. 

Na letu je bilo 110 ljudi te je Putinu rečeno da jedan od njih prijeti bombom. Napomenuli su mu da je u takvoj izvanrednoj situaciji procedura takva da se zrakoplov ruši. 

- Rekao sam im da postupe prema planu - ispričao je ruski predsjednik.

Nekoliko minuta kasnije primio je informaciju da je sve bila lažna uzbuna te da je putnik bio pijan pa je zrakoplov nastavio let za Tursku. Naredba je potom opozvana, a Putin je došao na stadion u Sočiju gdje je prisustvovao otvaranju ZOI. 

Iz Kremlja su poručili da su tvrdnje iznesene u filmu točne, piše BBC

Komentari (151)
  • Car. Tako se poštuju procedure i propisi tako da više nikom ne padne na pamet bilo kakva otmica. Neka zna da neće uspjeti i da će ga skinuti ranije.

    12. 3. 2018,   12:41
  • Jeste dobri clickbaiteri... U naslovu piše naredio obaranje, naravno svi će prvo misliti da je avion oboren, a onda u članku: "Nekoliko minuta kasnije primio je informaciju da je sve bila lažna uzbuna te da je putnik bio pijan pa je zrakoplov nastavio let za Tursku. Naredba je potom opozvana, a Putin je došao na stadion u Sočiju gdje je prisustvovao otvaranju ZOI." ...tsk tsk

    12. 3. 2018,   12:44
  • Ne pismeni ste novinari.. Do zadnje rečenice pišete kao da je srušio zrakoplov.. Naučite se više pisati normalno!

    12. 3. 2018,   13:02