Obavijesti

News

Komentari 21

Putinova 'skrivena' djevojka se želi udati: 'Brak mi je u planu'

Putinova 'skrivena' djevojka se želi udati: 'Brak mi je u planu'
4

Pitanje ljubavnog život Vladimira Putina je u Rusiji tabu tema. No, prije nekoliko dana predsjednik Rusije rekao je da planira brak uskoro jer je "pristojan čovjek"

VIDEO

Ruski predsjednik Vladimir Putin (66) navodno je već desetak godina u vezi s gimnastičarkom Alinom Kabaevom (35) koja je, kako pišu strani mediji, postala nestrpljiva oko braka. 

Novinar Alexander Yunashev iz tabloida LifeNews, na čijem je čelu trenutno upravo Kabaeva, pitao je Putina na konferenciji za novinare kada će se oženiti i za koga. Putin mu je priznao da mu je brak u planu. 

- Kao pristojna osoba morat ću to napraviti prije ili kasnije - odgovorio je predsjednik Rusije. Iako nije rekao za koga će se oženiti, pojavilo se pitanje je li to Kabaevin pritisak ili samo početak PR kampanje oko "ruske prve dame", piše Daily Mail. 

Putinov ljubavni život je tabu tema jer je predsjednik često znao burno reagirati na takva pitanja, a Rusija trenutno ni nema svoju "prvu damu". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sochi Winter Olympic Games - Day 0

Imidž obiteljskog čovjeka 

Prije šest godina, Rusiju je zapanjio kalendar s manekenkama za donje rublje - 12 oskudno odjevenih starleta s kalendara poslalo je poruku : “Predsjedniče, sretan rođendan!”. Marilyn Monroe svojedobno je u znatno liberalnijoj Americi izazvala golemi skandal kad je, senzualno se njišući prema (oženjenom) Johnu Fitzgeraldu Kennedyju, pjevušila “Happy Birthday” - no Rusija takve čestitke nikad nije vidjela. 

Za razliku od njega, Vladimir Putin godinama je njegovao imidž neporočnog obiteljskog čovjeka. Izgledao je kao neki Aljoša Karamazov, lik iz brojne galerije svetaca Dostojevskog, blaženik kojega zanimaju samo Rusija, avioni, podmornice, lov na tigrove i moralne vrline. Njegova supruga Ljudmila nikad se nije pojavljivala u javnosti, pa je ruska javnost prepričavala vic prema kojemu ona živi u podzemnom samostanu na estonsko-ruskoj granici, tamo gdje je udobnije bijelim medvjedima nego ljudima. Ipak, ta se predodžba vremenom u cijelosti raspala. Putinova slika u javnosti doživjela je dramatičnu preobrazbu pa se naspram nje danas čak i razuzdani JFK doimlje kao sveti Alojzije iz Gonzage, svetac zaštitnik muškog djevičanstva. 

Sve Putinove žene

Najpoznatija žena koju pripisuju Vladimiru Putinu je operna pjevačica Ana Netrebko. Ona je najveća ženska ruska superzvijezda, njihova Severina - samo se bavi ozbiljnom glazbom. Prije tri godine njezino otvorenje operne sezone u njujorškome Metropolitanu izravno je prenošeno u Lisinskom. Kad je dolazila u Ljubljanu, cijeli je operni Zagreb hodočastio na njezin nastup. Netrebko je, naime, prava pop diva - ona je sigurno puno ljepša od Marije Callas ili Montserrat Caballe, a ni glas joj ne zaostaje.

Putin ju je nazivao “jednom od najvećih zvijezda svjetske operne scene” i time dao povoda zlim jezicima. Stalno je pohodio njezine nastupe i dodjeljivao joj nagrade pa je najprije Rusija počela šuškati o ljubavi, a onda i ostatak svijeta. No kad se Netrebko udala i dobila dijete, ogovaranja su prestala. Netrebko se vjenčala za opernog pjevača, svojeg kolegu, tenora. Čini se da su mnoge glasine rađane na relaciji između Kremlja i Boljšoj teatra.

Primabalerina Boljšoja Svetlana Zaharova postala je, recimo, članica Savjeta za kulturu predsjednika Rusije. Zaharova je više puta javno rekla da mnogo toga duguje Putinu koji joj je - baš kao i Netrebkovoj - poklanjao cvijeće poslije svakog nastupa. Tračevima je svojedobno pridonio i čečenski predsjednik Ramzan Kadirov koji je 2008. godine Putinovoj - tada jedinoj supruzi Ljudmili - na Twitteru čestitao rođendan nazvavši je “prvom ženom”. To je, dakako, značilo da postoji i druga, a možda i druge. Kada se počelo javno pisati o vezi Putina i gimnastičarke Aline Kabaeve.

Zbog tračeva ugasili novine 

Utjecajni list Korrespondent objavio je čak i vijest da se Putin zaručio s Alinom. No jedan poziv mijenja sve - vlasnik novina, oligarh i milijarder Aleksandar Lebedev, brzo je povukao priču i zatvorio novine. Tračevi su išli dalje pa se pojavila priča o sinu kojeg je Alina dobila s Putinom.

Kad se Kabaeva pojavila na naslovnici ruskog Voguea, rekla je da joj je dječak nećak, ali joj nitko nije povjerovao. Ipak, Alina je poslije doista razorila brak Putinovih. Vladimir Putin dobio je kćer s ruskom ljepoticom, s kojom već ima trogodišnjeg sina. Kabaeva se, inače, prestala baviti sportom, a nakon toga postala je zastupnica u Dumi, javio je New York Post.

Svojedobno se među Putinovim ljubavnicama, stvarnim ili pripisanim, našla i njegova osobna fotografkinja Jana Lapikova. Ona je bila manekenka za donje rublje (mjere: 88-62-94, 55 kg, 174 cm) i finalistkinja izbora za Miss Moskve. Prema službenoj biografiji Kremlja, ona je bilježila “najznačajnije intimne trenutke iz života Vladimira Vladimiroviča”, a izabrana je, kako se izrazio Dmitrij Peskov, Putinov glasnogovornik, zato što je “odličan fotograf, a ne zbog svojih ženskih atributa”.

Putinova seks-snimka 

Najteža indiskrecija o njegovu seksualnom životu, prije razvoda, bila je ona o navodnoj snimci kojom ga ucjenjuju. Vladimir Putin otkrio je, naime, bivšem državnom odvjetniku Juriju Skuratovu kako postoji videovrpca na kojoj je i on, Putin, snimljen u scenama seksa! Ovaj detalj opisan je u knjizi Borisa Reitschustera, Putinova biografa, čija je knjiga “Putin - kamo vodi Rusiju” svojedobno bila veliki hit.

Ljudmila Putin jednom je ruskim novinarima rekla: “Barem me ne tuče.” Putin je pak nekom prijatelju priznao: “Onaj tko s Ljudmilom izdrži tri tjedna zaslužuje spomenik.” Što je istina o Putinovu ljubavnom životu, a što dio brižno izrađivanog mita o nadčovjeku? To ne možemo sa sigurnošću znati.

Zanimljivo, sve metode izgradnje njegova imidža su, zapravo, zapadne. Od Johna Kennedyja do danas nema političara na kugli zemaljskoj koji je tako dobro iskoristio medije za izgradnju imidža - popularizirajući jednu, u značajnoj mjeri, krivu sliku.

'Putine, oplodi me!' 

Putin je prikazan kao kombinacija nespojivih osobina, moderni Nietzscheov nadčovjek - kao državnik on je Petar Veliki, kao vojskovođa spaja osobine Kutuzova, Aleksandra Nevskog, Dimitrija Donskog i Suvorova, koji nije izgubio nijednu od 60-ak bitaka. Kao obiteljski čovjek on je sve do zadnjih pet godina portretiran kao čovjek vjeran do smrti, ali istodobno poželjan kao Elvis. Vladimir Putin je na moderan način okorjeli kultist - kult njegove ličnosti u Rusiji sustavno se njeguje posvuda, od Kremlja, preko ruskih medija do zadnjeg okruga u koji predsjednik često putuje mlaznim vojnim avionom kojim sam pilotira.

Da je Putin magnet za žene, pokazale su i ruske estradne zvijezde. Dvije Ruskinje napisale su pjesmu “Putine, oplodi me”, koja je ubrzo postala hit. Riječi “Takvoga kao Putin, koji ne ostavlja, i koji ne pije, takvoga kao Putin želim i ja...” najbolje pokazuju koliko je Ruskinjama predsjednik fatalan. No takva slika o njemu je nepopravljivo narušena. Putin je ostavio ženu, ali pjesma o njemu je ostala...
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a