Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Putnici nastavili vožnju: 'Uzrok požara je bio kvar instalacija...'

None Foto: čitatelj 24sata 3

Požar autobusa čeških registracija uzrokovan je kvarom električnih instalacija. Nitko od 49 putnika nije ozlijeđen i organizirano su nastavili svoje putovanje. Vatrogasci su brzo ugasili požar.

Zadarska policija završila je očevid autobus čeških registracijskih oznaka koji se zapalio jučer kod Zadra. Kako su nam potvrdili iz policijske uprave Zadarske radi se o kvaru električnih instalacija, a svih 49 putnika organizirano je nastavilo svoje putovanje.

Autobus je planuo jučer oko 20 sati ispred tunela Ledenik nakon čega su svi putnici brzo izašli van sa svojim koferima. 

VIDEO: KOD TUNELA LEDENIK Gorio autobus na autocesti A1: 'Bilo je strašno, eksplodiralo je'

- Prolazili smo autom te smo vidjeli gusti crni dim i autobus u plamenu. Dosta je grdo izgledalo, vidjeli smo da ljudi stoje s prtljagom na zaustavnoj traci čak smo čuli i pucanja. U tom trenutku je dolazila policija, koliko smo uspjeli vidjeti nema ozlijeđenih - ispričala nam je u dahu čitateljica koja je prolazila pored gorućeg autobusa.

Policija nam je potvrdila kako nitko na sreću nije ozlijeđen. Dio autoceste bio je neko vrijeme zatvoren, a zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca požar je brzo ugašen. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Komentari (12)
  • Da električne instalacije ,to su naši doktori otkrili. Mozda je puklo crijevo za dovod goriva, možda kočnice pregrijane pa zapaljene. Najjače mi to el.instalacije i ajmo kući , svašta

    18. 8. 2019,   18:05
  • Doči če oni i druge godine Česi su vjerni naši turisti bez obzira na sve što im se događa na putu

    18. 8. 2019,   17:43
  • Glavno da krntija prode tehnicki , isto ko i kod nas , pa makar se malo i podsmira .

    18. 8. 2019,   18:21