Obavijesti

News

Komentari 159

'Otišli smo jer je dostojanstvo Hrvatske na prvom mjestu'

'Otišli smo jer je dostojanstvo Hrvatske na prvom mjestu'

Vojislav Šešelj je u srijedu kada je ugledao hrvatsku zastavu na ulazu Skupštine Srbije, skinuo zastavu i počeo gaziti po njoj. Potom je hrvatsko izaslanstvo odlučilo prekinuti posjet i vratiti se u Zagreb

VIDEO

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i članovi izaslanstva, koje je u srijedu prekinulo službeni posjet Republici Srbiji nakon incidenta u kojemu je srpski radikal i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj gazio hrvatsku zastavu, obratio se medijima.

POGLEDAJTE OBRAĆANJE PREDSJEDNIKA SABORA: 

- Posjet je bio osmišljen sadržajno i trebao je biti nastavak dijaloga između Srbije i Hrvatske. Sve je dobro krenulo, imali smo sastanak s predsjednicom Skupštine koji je prošao u vrlo dobrom ozračju, obilazili smo Skupštinu i dok smo izlazili dogodio se taj incident. Nismo znali što se točno dogodilo, ali smo čuli osuđenog zločinca kako nam vrlo ružno dobacuje i onda smo čuli da je skinuo i potrgao hrvatsku zastavu. Svi smo se složili da prekinemo posjet i da se vratimo u Zagreb. Dobro smo razmislili i to je bio takav trenutak jer je dostojanstvo vlastite države na prvom mjestu - kazao je novinarima predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon povratka iz Beograda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Treba ostati hladne glave i nastojati da ne budemo kao ovi ljudi koji gaze nacionalni simbol jedne države - rekao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. Nije želio odgovoriti na pitanje trebali se Srbija ispričati Hrvatskoj zbog gaženja zastave, komentiravši kako je pitanje shvatio kao 'tendenciozno'. 

- Šteta je da je on (Šešelj) tema danas, ne želim ponavljati što nam je dobacio i na njega više trošiti niti jednu sekundu svojega vremena - poručio je Jandroković.

POGLEDAJTE VIDEO:

Podsjetimo, Vojislav Šešelj je u srijedu, kada je ugledao hrvatsku zastavu na ulazu Skupštine Srbije, skinuo zastavu i počeo gaziti po njoj.

Šešelj gazio hrvatsku zastavu: Jandroković prekinuo posjet
Šešelj gazio hrvatsku zastavu:  Jandroković prekinuo posjet

Potom je iz Srpske radikalne stranke stiglo priopćenje. 

- Danas je dr. Vojislav Šešelj, predsjednik Srpske radikalne stranke, oko 12 sati ušao u zgradu Narodne skupštine Republike Srbije. Sa njim je bio narodni poslanik radikala Filip Stojanović. Kada je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio stijeg na beton, pokušao poderati zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama. Pet članova osiguranja nisu bili u stanju da im otmu zastavu i stijeg. Kad su završili sa gaženjem zastave, ušli su u predvorje Skupštine, gdje se nalazila cijela delegacija Hrvatskog sabora. Šešelj im je prišao i rekao: "Sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, jeb** vam majku ustašku svima!", a zatim je produžio u skupštinsku salu da obavlja svoje redovne zastupničke dužnosti - piše u priopćenju Srpske radikalne stranke. 

'Najveća kazna za Šešelja je to što postoji neovisna Hrvatska'
'Najveća kazna za Šešelja je to što postoji neovisna Hrvatska'

Hrvatska delegacija, predvođena predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem zatim je otkazala dogovoreni susret sa srpskom ministricom europskih integracija i povukla se u zgradu hrvatskog veleposlanstva u Beogradu gdje je odlučeno da se posjet prekida te je cijela delegacija oko 15 sati krenula natrag za Zagreb. 

5
| Foto: Luka Negovetić/24sata

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina