Obavijesti

News

Komentari 1

Računi za struju dolaze online, ali neke i dalje donosi poštar...

Računi za struju dolaze online, ali neke i dalje donosi poštar...
1

ZA SEZONCE, POMORCE Ako netko mjesecima nije kod kuće, može neke račune zatražiti mailom, a za druge mora se osloniti na susjede

VIDEO

Ako netko ode, primjerice kao sezonski radnik, na nekoliko mjeseci iz svog doma i želi spriječiti da mu se komunalni računi gomilaju u poštanskim sandučićima, s nekim komunalnim tvrtkama to će glatko dogovoriti s drugima malo teže. Provjerili smo, neki računi mogu se preusmjeriti na drugu adresu ili na mail, s nekim komunalcima nema dogovora - računi će i dalje stizati poštom.

Tako je barem s osječkim Vodovodom.

- Nije moguće dogovoriti da se uplatnice ne šalju, jer postoji zakonska obveza ispostavljanja računa - odgovorili su. A ako nema potrošnje vode, na računu će stajati barem fiksna naknada, koju moraju plaćati baš svi potrošači, premda ne popili ni kap vode iz slavine. U Osijeku je ta naknada 28,25 kuna, u Koprivnici 23,50, Sisku 16,57, a u Karlovcu je 15,40 kuna. I računi će stizati barem zbog tih fiksnih naknada.

S obzirom na to da se računi za vodu u Osijeku šalju nakon očitanja potrošnje, tko živi u višestambenoj zgradi, preko predstavnika suvlasnika mora prijaviti da ga neko vrijeme neće biti pa će se i računi smanjiti.

Račun preko maila 

Isto vrijedi i za vodovode u već spomenutim gradovima. U Karlovcu napominju da jedini način da potrošači ne plaćaju i taj fiksni dio je taj da se izvadi vodomjer i to o trošku potrošača. No u Karlovcu se može dogovoriti da se ne šalju papirnati računi, nego mailom. To se može zatražiti preko tvrtke Inkasator koja u Karlovcu šalje račune za vodu.

Preko maila, računi za vodu mogu se primati i u Sisku. Također, potrošači se mogu dogovoriti da im se računi šalju na neku drugu adresu, a to daju i u Zagrebu, Sisku. Iz HEP Elektre odgovorili su kako će računi dalje stizati čak ako se struja ni ne troši i to zbog fiksne naknade od 19,66 kn koju plaćaju svi.

Moraju slati račune

Napominju da se može zatražiti i da se računi šalju na neku drugu adresu. Tko koristi model Hepi može dobiti račune i online, a stanje računa i u uplate mogu pratiti preko aplikacije Moj HEPI račun ili mobilne aplikacije mHepi. HEP-Toplinarstvo također uvodi mogućnost e-računa koji će se moći primati mailom. Montcogim plinara iz Karlovca i Siska te Koprivnica plin odgovorili su kako potrošači mogu izbjeći opomene ako uplate akontaciju unaprijed i to temeljem prijašnje potrošnje.

Uvjerili smo se kako svaki komunalac i opskrbljivač ima vlastiti sustav regulacije računa, pa je bolje svaku tvrtku poimenice nazvati i provjeriti što se računima može, a što ne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao