Obavijesti

News

Komentari 18

Radi i uživa: Dao je otkaz kao programer i nastavio kao pivar

Radi i uživa: Dao je otkaz kao programer i nastavio kao pivar
1

Andrej Čapka prvo pivo skuhao je prije 12 godina. Danas u Zagrebu ima pivovaru Zmajskog piva koja je u 20-ak dana, koliko je otvorena, prodala dvije tisuće litara

VIDEO

Andrej Čapka prvo pivo skuhao je prije 12 godina. Danas u Zagrebu, u Baštijanovoj, ima pivovaru Zmajskog piva koja je u dvadesetak dana, koliko je otvorena, rasprodala dvije tisuće litara svijetlog Pale Ale i tamnog Portera.

- Spojio sam dugogodišnji hobi s poslom od kojeg danas mogu živjeti. I uživam u svom poslu - rekao je Čapka.

Miran uredski posao programera zamijenio je pivskim. Dobro je odvagnuo i ušao u rizik. Dobio je kredit od HBOR-a, pa uz taj novac, svoju ušteđevinu te pomoć obitelji i prijatelja ušao u investiciju od tri milijuna kuna. Punionica je samostalni pogon i kapacitet joj je 3500 boca na sat.

- Nije to ništa došlo preko noći, nisam na ho-ruk izveo nešto. Dugo sam razmišljao o tome, tako da je od ideje do realizacje prošlo dosta vremena. Imam iskustva u kuhanju piva, tu sam u Hrvatskoj bio pionir. Kuhao sam je 12 godina, znao sam što sve mogu očekivati i odlučio da mogu uspjeti - rekao je Čapka, koji je i osnivač foruma pivarstvo.info.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zaljubljenik u pivo želio je doznati što više, ali u Hrvatskoj gotovo da i nije bilo čovjeka koji zna nešto o domaćoj proizvodnji piva.

- U to vrijeme nije se ni na internetu lako moglo nešto pronaći kao što je to danas. Morao sam krenuti ‘tradicionalnim’ metodama, odnosno, učio sam iz knjiga. I prije 12 godina skuhao sam svoje prvo pivo. I to prvo bilo mi je dobro, neću ga zaboraviti. Dobro, bilo je prvo i zbog toga posebno za mene, iako ne znam kako bi prošlo prema današnjim kriterijima.

Cijeli projekt olakšala mu je podrška obitelji koju je imao od prvog dana. Prijatelji su, naravno, uz njega bili cijelo vrijeme.

>>>Više pročitajte u Expressu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina