Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Radić: Tuđman i ja kupali smo se u Titovim gaćicama

None Foto: Davor Višnjić/VL

Direktor IGH, bivši ministar obnove Jure Radić već je bio prerovao sve Titove ormare na Brijunima te je Tuđmanu ponudio Titove gaćice

U jesen 1992. godine Tuđman je dodirnuo more i rekao dr. Juri Radiću: "Pa more je toplo, šteta je što nismo ponijeli kupaće gaće, mogli smo se i okupati..."
Radić, koji je na Brijune došao prije Tuđmana pa je već prerovao sve Titove ormare, predsjednika je pitao bi li obukao one koje je on našao. U intervjuu Globusu Jure Radić priznao je da su potom obojica uzeli Titove kupaće gaće, pa su se "lijepo okupali".
Miko Tripalo, bivši lider Hrvatskog proljeća, u više je navrata bio spreman prisegnuti da je Tuđmana jednom na Brijunima vidio u Titovoj košulji, ali ovo je prvi dokaz neke osobe iz Tuđmanove blizine da je pokojni predsjednik znao uskočiti u Titovu "obleku".

Komentari (19)
  • Sve ljigavi gadovi! Bez obzira cije su gace sramotno je oblaciti ih ako su tudje ili pokojnika. Zna se da je Tudjman htio biti novi Tito ali da je htio biti i u njegovim gacama.... Ovo je samo dokaz draga nacijo da su ovi ljudi bili spremni na sve da im bude dobro i da zadovolje sebe. Ti ne postuju mrtve a kamo li mrtve. Radic je trebao biti u zatvoru zbog kradje novca oko M.mosta,a sad vodi IGH. Gadi mi se sto sam rodjen kao Hrvat ako je dopusteno da nas ljige vode,a ocito vode.

    25. 3. 2009,   09:17
  • ogu oni nositi gačice druga Tite al mu nisu ni do nožnog palca.

    25. 3. 2009,   09:23
  • E stvarno si Jure e si nas zajebo, svaka ti cast, ljepa li je ta obnova , super je guzu prati bilo na Brijunima u tkz. izolaciji, i mi bi tako obnavljali da smo mogli.

    25. 3. 2009,   09:14