Obavijesti

News

Komentari 27

Radijacija je narasla između 4 i 16 puta nakon raketne nesreće

Greenpeace tvrdi kako je razina zračenja narasla 20 puta, dok je ruska meteorološka agencija Rosgidromet u utorak objavila kako je narasla između 4 do 16 puta

VIDEO

Razine radijacije u ruskom gradu Severodvinsku su 8. kolovoza narasle između 4 i 16 puta, nakon nesreće za koje su vlasti otkrile da je uključivala testiranje rakete s morske platforme, objavila je u utorak ruska meteorološka agencija, a prenosi TASS. 

Ministarstvo obrane je prvo objavilo kako je pozadinsko zračenje ostalo na normalnoj razini nakon nesreće u četvrtak, no gradske vlasti Severodvinska u sjevernoj Rusiji otkrile su kako je zabilježen kratak rast razina radijacije. 

Greenpeace tvrdi kako je razina zračenja narasla 20 puta, dok je ruska meteorološka agencija Rosgidromet u utorak objavila kako je narasla između 4 do 16 puta. 

Rusija je tek u subotu priznala da je eksplozija u bazi za lansiranje projektila bila nuklearnog karaktera i da je pritom poginulo najmanje pet ljudi, javio je AFP. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U priopćenju je ruska nuklearna agencija Rosatom objavila da je u toj eksploziji smrtno stradalo pet članova njihovog osoblja, i da su tri osobe zadobile opekotine.

Rosatom je precizirao da je njegovo osoblje davalo tehničku podršku "za izotopski izvor energije" motora projektila, dok vojska nije spominjala nuklearno gorivo u sklopu te nesreće.

Stanovnici Severodvinska su napravili zalihe joda koji se koristi za smanjenje učinaka izloženosti zračenju.

Najteža nuklearna nesreća u povijesti dogodila se 1986.u bivšem Sovjetskom Savezu u ukrajinskoj centrali Černobil. Tada su vlasti bile optužene da su nekoliko tjedna pokušavale prikriti razmjere katastrofe.

Foto:Ilustracija

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS