Obavijesti

News

Komentari 47

Radin: Dobro da su studenti u Saboru, jer nas je manje od 10

Radin: Dobro da su studenti u Saboru, jer nas je manje od 10
1

Dobro jutro svima, dobro da su studenti s nama je inače bi nas bilo: jedan, dva, tri, četiri, pet, šest, sedam... jedno manje od deset - kazao je predsjedavajući Furio Radin na početku sjednice

VIDEO

Posljednjeg dana ovotjednog zasjedanja, u Saboru je na dnevnom redu rasprava o izmjenama Zakona o edukacijsko rehabilitacijskoj djelatnosti.  

- Dobro jutro svima, dobro da su studenti s nama je inače bi nas bilo: jedan, dva, tri, četiri, pet, šest, sedam... jedno manje od deset - kazao je predsjedavajući Furio Radin na početku sjednice koja kao i svaku puta počinje u 9.30 sati.

Potom je pozdravio studente i profesore Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.  

- Pozdravimo ih svi pljeskom, koliko nas ima - pozvao je Radin malobrojne zastupnike u saborskim klupama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predloženim zakonom uređuju se uvjeti i način obavljanja te djelatnosti, te Hrvatskoj komori edukacijskih rehabilitatora daje javna ovlast za vođenje postupka priznavanja inozemnih stručnih kvalifikacija u svrhu obavljanja edukacijsko-rehabilitacijske djelatnosti. Nakon izlaganja državne tajnice Ministarstva demografije, obitelji i mlade Margarete Mađerić njezin stranački kolega Ante Babić (HDZ) u replici je upozorio kako tijekom javnog savjetovanja na prijedlog zakona stiglo više 130 primjedbi i to od same struke, komore i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta-. 

- Niti jedna od tih stručnih primjedbi nije prihvaćena. Bilo bi mi drago da još jednom razmislimo o tome kako bi do drugog čitanja mogli poboljšati zakon - kazao je Babić. 

Marija Alfirev (SDP) kazala je kako zakon ne mogu prihvatiti jer ga stručnjaci redom kritiziraju. 

- Razlog je jednostavan, ovim zakonom ste struku obezvrijedili, podijelili i oslabili. Vi ste ovim rekli djeci s teškoćama u razvoju i ljudima s invaliditetom i roditeljima da je apsolutno nevažno tko će im pružati podršku, tko će ih podučavati, provoditi rehabilitaciju i tko će odgovarati ako stvari krenu nizbrdo. Radi se o budućnosti i životima djece s teškoćama u razvoju i ljudima s invaliditetom. Vi ste odredili da jedan dio edukatora ne treba biti upisan u Komoru, te da veći dio struke ostane izvan kontrole krovne organizacije - upozorila je SDP-ovka. 

Krovna organizacija bi trebala okupljati sve stručnjake, a vi ste to poništili.

- Otvorili ste vrata da netko s tečajem iz Međugorja može obavljati reguliranu profesiju. To je paradoksalno i neodgovorno. To znači da Vas nije briga tko radi s učenicima s poteškoćama u razvoju - upozorila je Alfirev. 

Goran-Beus Richembergh (GLAS) upozorio je da će, prođe li ovakav zakon on dovesti do svađa unutar ove djelatnosti što nije dobro, jer ćemo imati one koji su uvedeni u registar Komore i oni koji to nisu. 

- Nikad nismo radili ovakvu segregaciju. Zašto to radimo - upitao je Beus Richembergh.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, SDP najavio konferenciju, čeka se i odgovor Zorana Milanovića

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1