Obavijesti

News

Komentari 3

Radnici koji štrajkaju u tvornici kombajna kod gradonačelnika

Radnici koji štrajkaju u tvornici kombajna kod gradonačelnika
1

Priopćenjem se oglasila i Uprava "Same Deutz-Fahr Žetelice", iz koje poručuju kako je poslodavac ponudio radnicima povećanje plaće s neto učinkom od 71 eura, a za najniže razine plaća i do 89 eura

VIDEO

Predstavnike Štrajkaškog odbora radnika iz tvornice kombajna "Same Deutz-Fahr Žetelice", koji već devet dana štrajkaju zbog malih plaća, primio je u četvrtak gradonačelnik Županje Davor Miličević (na slici) , koji je rekao da podupire zahtjeve radnika.

"Lokalna zajednica, gradonačelnik, ne mogu riješiti ovu situaciju, ali mogu reći da znam i prepoznajem prilike u 'Same Deutz-Fahru' i podržavam zahtjeve radnika. Mislim da su zahtjevi opravdani", rekao je Miličević te ocijenio da zahtjevi radnika koji traže povećanje plaće za 750 kuna i osam posto na posebne uvjete rada nisu preveliki te da se mogu riješiti.

Predsjednik Štrajkaškog odbora Marko Ivkošić ponovio je kako radnici od štrajka neće odustati dok se ne ispune traženi zahtjevi.

Priopćenjem se oglasila i Uprava "Same Deutz-Fahr Žetelice", iz koje poručuju kako je poslodavac ponudio radnicima povećanje plaće s neto učinkom od 71 eura, a za najniže razine plaća i do 89 eura.

"Nažalost, Sindikat nije iskazao volju za približavanje dogovoru te je ostao pri početnim zahtjevima bez alternativnog prijedloga. Ponuda koju smo predložili je najviša ponuda poduzeća od 2005. kad smo preuzeli poslovanje, a ponuđeni iznos je ujedno šest puta viši nego zadnje povećanje dogovoreno sa Sindikatom u 2016.", stoji u priopćenju.

Tvrtka "Same Deutz-Fahr Žetelice" u vlasništvu je talijanske grupe "Same Deutz-Fahr", koja je 2005. preuzela Tvornicu poljoprivrednih strojeva i uređaja "Đuro Đaković" u Županji.

"Same Deutz-Fahr" trenutačno ima proizvodne pogone u sedam zemalja (Italija, Njemačka, Hrvatska, Francuska, Turska, Indija, Kina) i jedan je od najvećih svjetskih proizvođača kombajna, traktora i dizelskih motora.

U županjskoj tvornici radi oko 400 radnika od kojih više od 300 podupire štrajk.

Po podatcima Uprave, prosječna plaća u "Same Deutz-Fahr Žetelice" je 6800 kuna. Sindikalni čelnici tvrde da se plaća u proizvodnji kreće od 3240 do 5100 kuna bruto, što smatraju premalim primanjima s obzirom na to da tvornica uspješno posluje i izvozi gotovo sve kombajne koje proizvode, a proizvede ih oko 420 na godinu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"