Obavijesti

News

Komentari 7

Radnici Kraša neće s Pivcem u zajedničko preuzimanje dionica

Radnici Kraša neće s Pivcem  u zajedničko preuzimanje dionica
1

Dionica Kraša je u posljednje vrijeme postigla vrijednost od oko tisuću kuna. Nisu jasni razlozi Šaranovićeve kupovine, kojom je porasla cijena, budući da se dosad on na tu temu niti jednom nije oglasio

VIDEO

Oko 1100 radnika Kraša, koji čine društvo KRAŠ-ESOP s 18,45 posto udjela u tvrtki, na današnjoj je skupštini odlučilo da neće ići u zajedničko preuzimanje dionica s Mesnom industrijom Pivac, koja drži 30,7 posto Kraša i najveći je pojedinačni dioničar.

Pivac je već ranije najavio da će, bez obzira na odluku Kraš Esopa, sam ići u stjecanje novih dionica. Izgledno je da se na drugo mjesto po broju dionica u međuvremenu uvrstio srbijanski poduzetnik Nebojša Šaranović, tamošnji "kralj hartije", zbog čijeg je kupovanja dionica Kraša sve i počelo. Do srijede je stekao 18,43 posto Kraša, a izgledno je da je otad premašio i 20 posto udjela. 

Tajni rat Hrvatske i Srbije za Kraš: Plijen od 1,5 mlrd. kuna
Tajni rat Hrvatske i Srbije za Kraš: Plijen od 1,5 mlrd. kuna

- Osnovni razlog za glasanje protiv predložene odluke jest nemogućnost društva Kraš Esop da u slučaju zajedničkog djelovanja s MI Pivac osigura održivu financijsku konstrukciju za sudjelovanje u provođenju  preuzimanja Kraš d.d.-a", kazala je prokuristica Esopa Zrinka Vrhovski. Jedini je cilj postojanja Kraš Esopa, dodala je, očuvanje sudjelovanja radnika u vlasničkoj strukturi Kraša, čime se štite radna mjesta, materijalna i ostala prava radnika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Šaranovićev Kappa Star kupuje i dalje: Prešli 12 posto u Krašu
Šaranovićev Kappa Star kupuje i dalje: Prešli 12 posto u Krašu

Dionica Kraša je u posljednje vrijeme postigla vrijednost od oko tisuću kuna. Nisu jasni razlozi Šaranovićeve kupovine, kojom je porasla cijena, budući da se dosad on na tu temu niti jednom nije oglasio. Ima li namjeru MI Pivac d.o.o.prodavati zatim svoj paket, također nije poznato. Kraš Esop s Pivcem u tome, dakle, neće sudjelovati. Radnici iz Esopa ne mogu, također, pojedinačno prodavati svoje dionice jer je to kolektivno udruženje kojim oni, prvenstveno, štite svoja radnička prava. 

Očito je da je današnja odluka radnika Kraš Esopa taktička odluka, kojom su radnici, de facto, odlučili da svoj udio od 18.45 posto nikome neće prodavati. 

Pivac u javnoj ponudi otkupa dionica, koja bi mogla završiti za oko dva mjeseca,mora dati ponudu za otkup svih dionica, osim svojih, dakle za njih nešto manje od 70 posto. To znači da za njih mora dati bankovno jamstvo.Da je i Esop ušao u tu priču, morao bi s Pivcem učiniti isto, za što su radnici procijenili da ne žele. Tom odlukom nije ni na koji način ugrožen i dosad dobar odnos Esopa s MI Pivac, može se čuti unutar Kraša. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora