Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Radnici ogorčeni jer Pevec još odugovlači sa stečajem

None Foto: Željko Grgurinović

O pokretanju stečaja će odlučiti za dva tjedna, a na ročištu je rečeno da uvjeti za stečaj postoje jer je tvrtka blokirana više od sto dana na 225 mil. kn

Višnja i Zdravko Pevec nisu došli na predstečajno ročište na Trgovačkom sudu u Bjelovaru na kojem se trebalo odlučiti o otvaranju stečaja njihove tvrtke, zbog čega su sindikalni predstavnici zaposlenih u Pevecu Zagreb ogorčeni. Na ročištu bi se Pevec trebao pojaviti 10. veljače.
- To je sramotno ponašanje, pogotovo jer radnici nisu dobili plaće od rujna prošle godine, a i dalje čuvaju Pevecove trgovačke centre u kojima nema ni struje ni plina - rekao je Željko Klaus, povjerenik Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala. O pokretanju stečaja sud će odlučiti za dva tjedna, a na ročištu u četvrtak utvrđeno je da uvjeti za stečaj postoje jer je tvrtka blokirana već više od 100 dana na iznos od 225 milijuna kuna. Pevec Zagreb ima 726 radnika kojima duguje oko 12 milijuna kuna. Klaus dodaje da tvrtka konačno treba otvoriti stečajni postupak kako bi dio radnika mogao na Zavod za zapošljavanje, a dio počeo raditi u tvrtki u stečaju. Napomenuo je i kako je Pevec Bjelovar sa šest centara i 427 radnika potkraj prošle godine otišao u stečaj, a uskoro će opet početi raditi.

Komentari (3)
  • KAJ ČEKAŠ PERIJE TI TREBA IŠČUPATI

    28. 1. 2010,   14:38
  • Pa što ako odugovlači, jel čini nešto protuzakonito, u biti jel čini nešto novo u Hrvatskoj. Cijeli hrvatski pravosudni sustav se temelji na odugovlačenju. Bolje vam je ne pišite svašta jer bi još mogli dobiti tužbu za klevetu koja će se rješavati po hitnom postupku, jer tako idu tužbe protiv malih. Pogledajte samo sudove kako rješavaju tužbe HT - a, a kako tužbe protiv njih.

    28. 1. 2010,   15:13
  • Ma otvorite trgovine,prodajte robu i naplatite svoja potraživanja.

    28. 1. 2010,   18:09