Obavijesti

News

Komentari 215

Radnici prodali svoje dionice, braća Pivac preuzela su Kraš

Radnici prodali svoje dionice, braća Pivac preuzela su Kraš
1

Radnicima će platiti najmanje 860 kuna po dionici, a obvezali su se zadržati sva radnička prava na dulji rok. Pivac će nakon transakcije imati 49,18 posto dionica kompanije i većinu s pravom glasa

VIDEO

Kraš ESOP prodao je sve svoje dionice Kraša Mesnoj industriji braće Pivac, doznaje Večernji list, a time su braća Pivac preuzela ovu kompaniju. 

Uprava Kraša: Ponuda Braće Pivac od 430 kn je preniska!
Uprava Kraša: Ponuda Braće Pivac od 430 kn je preniska!

Nakon transakcije imat će ukupno 49,18 posto dionica kompanije te većinu dionica s pravom glasa. 

Radnicima će platiti 861,20 kuna po dionici, a obvezali su se zadržati sva radnička prava na dulji rok. Uz to, navodi se, ne smiju prodati dionice trećoj osobi bez garancije radničkih prava. Za sve dionice tako su dali 238.070.989,20 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Radnici Kraša neće s Pivcem u zajedničko preuzimanje dionica
Radnici Kraša neće s Pivcem  u zajedničko preuzimanje dionica

Na taj način spriječili su i preuzimanje tvrtke koje je pokušao poduzetnik Nebojša Šaranović, koji je krenuo u agresivno preuzimanje dionica i sa više od 45 milijuna eura došao do 25,7 posto udjela. Kako navodi HTV, najveći dio intenzivne trgovine odvijao se u protekla dva dana, a u subotu u 10 sati bila je Skupština Kraš ESOP-a, koji okuplja radnike koji imaju 18,44  posto dionica Kraša.

- U Grupi Pivac već godinama jasno i glasno ističemo da Kraš vidimo kao jednu od najperspektivnijih proizvođačkih kompanija u Hrvatskoj koju želimo dodatno unaprijediti, osnažiti i razviti i u koju se isplati ulagati. Drago nam je što su radnici u nama prepoznali čvrstog partnera koji za Kraš ima velike planove, od restrukturiranja, optimizacije i podizanja kvalitete poslovanja i upravljačkih procesa do dodatnog povećanja konkurentnosti, efikasnosti te jačanja prepoznatljivog brenda i poduzeća na tržištu, a sve uz zadržavanje visoke razine radničkih prava i pogodnosti - rekao je Ivica Pivac, predsjednik Uprave Mesne industrije Braća Pivac.

Pivac navodi u izjavi iz službenog priopćenja i da njihova dosadašnja iskustva pokazuju da su  u takvim akvizicijama snažno usmjereni na dobrobit radnika te daljnji rast i razvoj kompanije.

- Naša je vizija jasna – poštovati dugu tradiciju Kraša i sve što je dosad uspješno ostvareno te na toj ostavštini i novoj snazi koju donosimo, uz profesionalnu upravu i stručnjake, započeti novu eru u kompaniji koja će Kraš dodatno ojačati na korist radnika, dioničara i drugih dionika, a osobito potrošača. Uzbuđeni smo i jako se veselimo razdoblju pred nama, u kojem ćemo u suradnji sa svim dionicima nastaviti graditi uspješan i jak Kraš, osnaživati radnike i njihova prava te poticati domaću proizvodnju i hrvatsko gospodarstvo - izjavio je Ivica Pivac.

Pod obvezama Mesne industrije Braća Pivac kao Stjecatelja dionica u Ugovoru i Sporazumu navodi se poštivanje svih prava zaposlenih u Krašu i društvima unutar Kraš grupe koja proizlaze iz kolektivnih ugovora i drugih sporazuma koji reguliraju prava zaposlenika. Definirana je i obveza održavanja broja radnika Kraš grupe i kontinuiteta politike upravljanja usmjerene na razvoj Kraša te zadržavanje kvalitete i tradicije, zabrana gašenja proizvodnje kao i ograničavanje prava prodaje dionica koje drži na dan sklapanja ugovora te dionica koje stječe na temelju ugovora u razdoblju od deset godina.

Ovim Grupa Pivac postaje jedan od najvećih proizvodno-prehrambenih subjekata u jugoistočnoj Europi s gotovo 5.000 zaposlenika, navode u priopćenju iz kompanije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u