Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Radnici Uljanika peti dan u štrajku: Ulazi i dalje zavareni

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Ulazi brodogradilišta su zavareni, moguće je ući samo na jedan ulaz kojeg nadziru članovi Štrajkaškog odbora. Ulaz je dopušten samo Uljanikovim radnicima

Radnici Uljanika u ponedjeljak su ušli u peti dan štrajka, a novih informacija i nekih pomaka u vezi s razrješenjem situacije u pulskom brodogradilištu nema, potvrdio je predsjednik Štrajkaškog odbora i čelnik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Ulazi brodogradilišta su zavareni, moguće je ući samo na jedan ulaz kojeg nadziru članovi Štrajkaškog odbora. Ulaz je dopušten samo Uljanikovim radnicima, dok se kooperanti koji rade na polarnom kruzeru ne puštaju u brodogradilište. 

Pula: Nema ulaska u brodogradiliÅ¡te Uljanik, čak ni za kooperante koji rade na polarnom kruzeru SEDAM MJESECI BEZ PLAĆE Zavarili vrata: Radnici Uljanika blokiraju ulaz u brodogradilište

- Bilo je pritisaka pa čak i prijetnji da ipak dozvolimo rad određenom dijelu kooperacije, međutim krenuli smo na put ka rješavanju sudbine Uljanika i sad je trenutak da idemo do kraja - poručio je Cerovac. Dodao je kako radnici ostaju u štrajku dok se ne ispune njihovi zahtjevi, odnosno sve do isplate sedam zaostalih plaća, a odluku o svojoj sudbini - stečaju ili restrukturiranju - žele znati što prije. 

BrodogradiliÅ¡te Uljanik PLENKOVIĆ: "Kod Uljanika mora se voditi računa o svim aspektima"

- I danas smo se, kao uostalom i jučer, sastali s članovima Uprave Uljanika, željeli smo dobiti malo više informacije o tome što se zbiva, kad već od premijera i Ministarstva gospodarstva nema povratnih informacija. Ali ni naša nam Uprava nije mogla dati ikakve vijesti, barem ne pozitivne, da se nešto pomaklo iz mrtvila - izjavio je za Hinu Cerovac. Kako je rekao Štrajkaški odbor će se i dalje svakodnevno sastajati ali, "dok nema novih odluka, nema ni najava daljnjih radničkih akcija". 

'NEMAM OD ČEGA ŽIVJETI Zavarili su glavni ulaz: Radnici Uljanika ponovno su u štrajku

Inače, sindikati koji djeluju u Uljaniku - Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije, Sindikat metalaca Hrvatske i Jadranski sindikat - prošlog su petka uputili dopise premijeru Andreju Plenkoviću, predsjednici Republike Kolindi Grabar- Kitarović i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću pozivajući da se hitno donese odluka o restrukturiranju, a od luksemburškog brodara Jan De Nula i australskog Scenica da ne odvoze brodove iz Pule, nego da ih dovrše u Uljaniku. Odgovore na te dopise još nisu dobili.

Komentari (6)
  • Potpuno krivi plakat. Treba pisati: Uništili smo pa sada prodajte. I ono malo šansi da kooperanti završe ta dva broda koja su u zadnjoj fazi gotovosti oni su spriječili i već zato ne zaslužuju nikakvu pomoć ili spašavanje. To je tako kada im je i član uprave bivši izbacivać a zadnji posao - skladištar u Uljaniku. Usput, da li netko zna, čiji su brodovi u Uljanik plovidbi i s kojim novcem su ti brodovi dobili vlasnike. Inače za te brodove koje kupac nije htio preuzeti država je isplatila jamstva.

    25. 3. 2019,   12:36
  • Ovo će biti zanimljivo pratiti. Iz svega se da naslutiti da se ovi (ne)radnici neće lako odreći svojih radnih mjesta,tj.svojih radnih navika.Na silu hoće plaću bez rada.

    25. 3. 2019,   12:27
  • Kod menadera kuci po placu

    26. 3. 2019,   19:24