Obavijesti

News

Komentari 163

Radnicima Uljanika sjeda plaća: 'To je samo vatrogasna mjera'

Radnicima Uljanika sjeda plaća: 'To je samo vatrogasna mjera'
1

Radnici su svjesni da je osiguranje novca za dvije plaće samo vatrogasna mjera, a da je problem puno dublji. Jedan od radnika, koji je maskiran, kaže da su Uprava i političari upropastili brodogradilište

VIDEO

Plaća radnicima Uljanika počela je sjedati na račune, kazao je u petak nešto prije 12 sati Predsjednik Štrajkaškog odbora Uljanika Đino Šverko, javlja N1. Šverko je dodao kako će svi radnici danas dobiti plaću. 

- Plaća je krenula, sjeda na račune radnika. Isplatom plaća završava štrajk - kazao je Šverko.

Radnici Uljanika konačno dobili plaće: “Sjesti ćemo kao ljudi u kafić i popiti pivo” Više na http://bit.ly/2C40NMN Reporterka: Meri Tomljanović

Posted by 24sata on Friday, August 31, 2018

'Taj novac nije dovoljan ni da se pokriju minusi'

Iako je još ranije iz Uljanik Grupe objavljeno da je transfer novca za plaće u tijeku, radnici su i dalje bili na pulskim ulicama. Radnici su svjesni da je osiguranje novca za dvije plaće samo vatrogasna mjera, a da je problem puno dublji. Jedan od radnika, koji je maskiran, kaže da su Uprava i političari upropastili brodogradilište.  

- Taj novac nije dovoljan ni da se pokriju minusi nastali u ovih 15 dana, to je gola egzistencija. Dok ne uplate plaće, mi idemo dalje po gradu - rekao je.

Šverko je ranije ujutro poručio kako će radnici biti u štrajku sve dok im se ne isplati plaća koju još nisu dobili jer su očito u tijeku operativne radnje koje se odnose na potpisivanje dokumenata u bankama.

- Kada sjednu plaće na račune radnika prekidamo štrajk - najavio je Šverko u izjavi medijima ispred uprave puljskog Uljanika. Dodao je kako su pozvali radnike da ostanu na radnim mjestima, jer nemaju više što izlaziti u grad jer su poručili sve što su imali i da idu "korak po korak". 

POGLEDAJTE VIDEO

Plaća nije sjela na račune radnika Uljanika: Ogorčeni ponovno marširaju Pulom bez predstavnika sindikata Reporter: Ivan Grgat

Posted by 24sata on Friday, August 31, 2018

Danas bi u 11 sati trebao zasjedati Nadzorni odbor i raspravljati o novim članovima toga tijela koji će kasnije izabrati novu upravu Uljanika.

U međuvremenu radnici su se počeli okupljati pred zgradom uprave Uljanika, osmi su dan u štrajku i očekuju da će im tijekom dana biti isplaćena srpanjska plaća.

Uljanik: U tijeku je transfer novca za plaće

Iz Uljanika je u petak priopćeno da je, unatoč blokadi računa brodogradilišta 3. Maj, u suradnji sa svim nadležnim institucijama definiran zakonit i moguć način isplate plaća te je transfer novca za plaće u tijeku.

- Stručne službe Uljanika završile su sve potrebne radnje i transfer novca je u tijeku. Nakon isplate plaće, na prvom mjestu prioriteta je komunikacija s dobavljačima s ciljem da se što prije pokrene proizvodnja u svim društvima Uljanik grupe -  navodi se u krakom priopćenju iz Uljanika.

Vlada je u četvrtak izvijestila kako je dala državna jamstva u korist Hrvatske poštanske banke (HPB) za zamjenu instrumenata osiguranja po plasmanima te banke prema društvu Uljanik d.d. iz 2015. i 2016. godine, čime se omogućuje isplata plaća radnicima Uljanik Grupe.

Time su Uljanik Grupi osigurana sredstva da u petak isplati plaće radnicima, ali ne i Upravi Uljanik Grupe.

Premijer Andrej Plenković se u četvrtak osvrnuo na situaciju u Uljaniku, podsjetivši kako je u ponedjeljak primio predstavnike radnika i sindikata te kako je na tom sastanku rečeno da će se Vlada angažirati maksimalno kako bi se osigurale dvije plaće.

- Našli smo model kako da to naše obećanje ispunimo i šaljemo poruku radnicima Uljanik grupe da će dobiti plaće i za srpanj i za kolovoz, poručio je Plenković. Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti.

- Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna, zaključio je Plenković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je