Obavijesti

News

Komentari 8

Radnik Brodosplita zarazio se koronom na godišnjem odmoru

Radnik Brodosplita zarazio se koronom na godišnjem odmoru
1

Uz redovitu dezinfekciju prostora koja se u Brodosplitu svakodnevno obavlja, dodatno su dezinficirani svi prostori u kojima je radnik boravio ili mogao boraviti dok je bio na radu

VIDEO

Iz splitskog Brodosplita dobili smo potvrdu da je jedan njihov djelatnik zaražen koronavirusom, ali je sreća u nesreći da se zarazio na godišnjem odmoru i da nije bio u brodogradilištu niti je s kim iz tvrtke bio u kontaktu nakon 19. ožujka.

Dobili smo i dopis koji je Brodosplit uputio epidemiološkoj službi nakon što su doznali da je jedan njihov djelatnik zaražen. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Predmet: COVID 19 pozitivan

Radnik Brodosplita je od 19.03.2020. na godišnjem odmoru i nije od tada bio u Brodosplitu niti u kontaktu sa kolegama iz Brodosplita. Njegov nadređeni ga je sukladno protokolu "Brodosplitovog Kriznog stožera za koronavirus" telefonski kontaktirao prije povratka na posao i kada je saznao da je radnik u međuvremenu dobio i simptome, (kašalj i povremena blaga temperatura), sugerirao da prije povratka na posao obavi testiranje na COVID 19. Test je pokazao da je pozitivan na COVID 19.

Poduzete su mjere predostrožnosti, kontaktirani su njegove radne kolege sa kojima je bio ili mogao biti u kontaktu do 19.03. Utvrđeno je da su svi oni dobrog zdravstvenog stanja i nemaju simptome, niti su bili u kontaktu sa njim poslije 19.03.2020. Budući da je radnik dizaličar specifičnost je njegovog radnog mjesta da nije u kontaktu sa većim brojem ostalih radnika jer cijeli dan radi izdvojen u kabini dizalice.

Uz redovitu dezinfekciju prostora koja se u Brodosplitu svakodnevno obavlja, dodatno su dezinficirani svi prostori u kojima je radnik boravio ili mogao boraviti dok je bio na radu.

Ako je potrebno da Brodosplit poduzme još neke dodatne mjere prevencije, molimo da nas obavijestite, piše u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.