Obavijesti

News

Komentari 141

Rađenović: Peđa i ja smo znali zapjevati i partizanske pjesme

Rađenović: Peđa i ja smo znali zapjevati i partizanske pjesme
1

Predsjednik Saborskog odbora za gospodarstvo je kazao da je Grbin pokazao ljudsko lice i da najvjerojatnije neće biti nikakvih sankcija zbog objavljene snimke

VIDEO

SDP nije zauzeo stav oko snimke izlaska predsjednika Saborskog odbora za Ustav Peđe Grbina, a vjerojatno neće ni biti nikakvih posljedica, rekao je saborski zastupnik Igor Rađenović u emisiji 'Dnevni red' s Tihomirom Ladišićem na 24sata TV.

- Znamo da je Peđa normalan momak koji voli izaći i zapjevati, ovo je bio malo ekstremniji model zabave što je i sam priznao, ali slažem se da je pokazao pravo ljudsko lice.  Pa kolega Grbin i ja smo  znali zapjevati zajedno i partizanske pjesme, iako iza zatvorenih vrata. Zamislite da je to bilo u javnosti, siguran sam da bi osuda bila puno veća.

Nije SDP zabranio Thompsonu da pjeva u Puli, već lokalne vlasti

Na pitanje kako to da Grbin može pjevati Thompsonove pjesme u pulskom noćnom klubu, a Thompson ne smije održati koncert, Rađenović je kazao da to nije SDP-ova odluka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nije SDP zabranio Thompsonu da pjeva u Puli, već lokalne vlasti. Očigledno je iz snimke da ni Peđa ne zna najbolje riječi jer ih vjerojatno ne pjeva često - izjavio je predsjednik Saborskog odbora za gospodarstvo.

Proračun će se ipak puniti iz II. mirovinskog stupa 

Rađenović je potvrdio da je jedna od najizglednijih mjera za smanjenje proračunskog deficita prelijevanje sredstva iz drugog mirovinskog stupa u državnu blagajnu.

- Važno je napomenuti da 90 posto tog stupa ostaje, radi se samo o sredstvima onih koji imaju beneficirani radni staž te nešto ranije odlaze u mirovinu. Riječ je o nekih 7 milijardi kuna. Mislim da se radi o dobrom rješenju i da će i građani biti zadovoljni - rekao je Rađenović u emisiji "Dnevni boravak" na 24sata TV.

Druga moguća mjera je uzimanje dijela dobiti od najuspješnijih državnih kompanija, no koja će konačna odluka biti, objavit će Vlada u srijedu ili najkasnije četvrtak, kazao je Rađenović.

'Uska retorika HDZ-a je dokaz manjkavosti ideja'

- Primijetio sam da je opozicijska strana zadnjih dana krenula agresivno. Mjesto gdje bi se trebala pokazivati politička inicijativa je Sabor, a tamo HDZ vrlo rijetko nešto predlaže za razliku od SDP-a. Uska retorika koju HDZ rabi u svojim obračunima dokaz je manjkavosti ideja - odgovorio je Rađenović na pitanje što misli o otvorenom sukobu dviju stranaka.

Istaknuo je da je razlika između aktualne Vlade i vlade HDZ-a u odgovornosti te da će stoga nastaviti gurati  određene promjene, pa iako to nekad bilo i na uštrb uspjeha.

O Šegonu: Treba jasnije definirati zakon i pravila

Rađenović je komentirao i slučaj Šegon te rekao da je potrebno jasnije definirati Zakon o sprječavanju sukoba interesa kako ubuduće ne bi bilo sličnih situacija. 

- Mislim da trebamo ići naprijed s pravilima. Svi smo znali da gospodin Šegon ima pozadinski privatni biznis. S jedne strane imate političare koji dolaze na odgovorne funkcije bez iskustva pa to ne valja. Sada imamo suprotan slučaj pa opet neki nisu zadovoljni - rekao je Rađenović te istaknuo kako je Nadzorni odbor HBOR-a utvrdio da je sve čisto.

'Sve je to neusporedivo s aferama HDZ-a'

Dodao je da ni sam nije zadovoljan nekim događajima, ali da su stvari neusporedive s aferama HDZ-ovih ministara od kojih su se neki unatoč pravomoćnim presudama izborili za vlast.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...