Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rađenović: Pretukli su me zbog Zagrebačkih cesta

None Foto: Sanjin Strukić

Na suđenju za napad na Rađenovića svjedočio je i prijatelj Stipe Čorića, Željko Mijić, koji poznaje jednog od napadača koji su pretukli Rađenovića

Igor Rađenović svjedočio je u ponedjeljak na suđenju Mijodragu Šimuncu i Nikoli Presečkom. Njih se sumnjiči da su pretukli Rađenovića. On je potvrdio kako je prepoznao Presečkog kao napadača, koji ga je pošpricao suzavcem. Šimunca nije mogao prepoznati jer ga zbog suzavca nije mogao dobro vidjeti. Obrana je pitala Rađenovića stoji li pri iskazu kako je napadač koji ga je udarao palicom bio plave kose, za razliku od Šimunca koji ima crnu kosu. Rađenović je rekao kako se njemu zbog suzavca sve činilo svjetlijim, te da ne može vjerodostojno opisati napadača koji ga je udario palicom. Dodao je kako je uvjeren da dvojica, koja su ga pretukli, nisu to učinili iz nekih osobnih razloga. Vjeruje kako su naručeni da ga pretuku i kako je naručitelj netko kome je smetao njegov posao u Zagrebačkim cestama. Indicije koje ima o naručiteljima napada predao je, kaže, policiji. Naveo je kako su ga već u Zagrebačkim cestama psovale kolege, a dobio je i anonimne prijetnje. Svjedočio je i Stipo Čorić, koji je s Rađenovićem radio u Zagrebačkim cestama. On je ustvrdio kako ne zna ništa o napadu na Rađenovića, no vjeruje kako iza toga može stajati cijeli niz ljudi. S Rađenovićem se posvađao, kaže, jer je Rađenović htio otpustiti radnike zaposlene na određeno vrijeme. K tome, kaže kako je Rađenović prestao plaćati poduzetnicima koji su radili za Zagrebačke ceste i da je među njima sigurno mnogo ljutih na njega. Sud je kao svjedoka pozvao i Željka Mijića, koji je priznao da poznaje Mijodraga Šimunca. Mijić je, inače, od djetinjstva prijatelj sa Stipom Čorićem, budući da su obojica rođeni u Šarengradu. Čorić ga čak doživljava kao mlađeg brata.

Komentari (1)
  • koju pi..... materinu sutis. ili budi musko i reci ili odi placi bandicu da ces bit dobar samo da te ne tuku, pa ce te \"shonja\" Mile vratit u ceste a ti ces dizat pare na korupciji.

    29. 9. 2008,   15:20