Obavijesti

News

Komentari 23

'Rafinerija Sisak se ne zatvara zbog ekonomije, imam dokaze'

'Rafinerija Sisak se ne zatvara zbog ekonomije, imam dokaze'
3

Lovrinović traži da premijer pred zastupnicima odgovori što je učinjeno u više od godinu dana otkako je najavljen reotkup INA-e te koja rješenja predviđa za budućnost te kompanije

VIDEO

Zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku, Ivan Lovrinović, zajedno sa nezavisnim vijećnikom Skupštine Sisačko-moslavačke županije Vladimirom Čavrakom, u srijedu je u Saboru ukazao na probleme te županije. Jedan od najvećih je i Rafinerija Sisak stoga je uputio predsjedniku saborskog Odbora za gospodarstvo Darinku Kosoru zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice vezano za budućnost INA-e i Rafinerije.

Lovrinović je istaknuo kako sjednicu zahtijeva zbog "mogućnosti zatvaranja Rafinerije Sisak", a na njoj će, kaže, "iznijeti podatke koji će šokirati i koji pokazuju da se Rafinerija ne ukida zbog ekonomskih nego nekih drugih razloga".

- U godinu dana savjet za INA-u nije podnio izvještaj o radu i dao prijedloge. U tom savjetu je šest miniatara, ispada da Vlada samu sebe savjetuje i da u njemu nema ni jedan nezavisni ekspert. Tek se sad biraju konzultanti. Jasno je da ova Vlada ne rješava ništa, ona samo nastoji PR-ovski pomaknuti stvari u stranu. Stoga smatram da je potrebno hitno sazvati izvanrednu sjednicu na kojoj ću iznijeti podatke koji će zainteresirati, da ne kažem šokirati, javnost - istaknuo je. 

Kako bi se barem iole pomoglo građanima županije, vijećnik Čavrak uputio je u Skupštini prijedlog za ukidanje cestarine na autocesti Lekenik-Sisak, a Lovrinović mu je dao podršku i uputit će kao saborski zastupnik prijedlog za ukidanje cestarine. 

Čavrak je istaknuo kako je Vlada ukinula tunelarinu u tunelu sv.Ilija i time pomogla Imotskoj krajini, pokrenula projekt Slavonija za razvoj te regije, ali da je zaboravila Sisčane i njihovu županiju koja je postala druga najnerazvijenija i najneperspektivnija županija u zemlji. 

- Mi sve te projekte podržavamo jer se vidi da Vlada vodi aktivnu, regionalnu politiku. Ali s druge strane jako sam nesretan da građani Sisačko-moslavačke županije nisu ni u jednom od tih ozbiljnih projekata obuhvaćeni. Naš kraj je, pogotovo nakon odluke o sv. Iliji, diskriminiran - istaknuo je. 

Naglasio je kako građani Sisačko-moslavačke županije plaćaju 20 kuna cestarine na autocesti koja nije ni završena, dok županija ima najveću stopu nezaposlenosti, izgubila je 20.000 radnih mjesta, a na listi blokiranih je druga županija u Hrvatskoj. 

- Ja ne mislim da će to riješiti problem razvoja županije, ali to bi bila jedna simbolička gesta Vlade kojom bi pokazala da zaista brine o građanima - poručio je. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.