Obavijesti

News

Komentari 1

Rapska bolnica otvorila svoja vrata i proslavila 61. rođendan

Rapska bolnica otvorila svoja vrata i proslavila 61. rođendan

Obilježavanjem 61. rođendana započeli su Dani otvorenih vrata Psihijatrijske bolnice Rab pod motom „Zajedno do zdravlja“

VIDEO

Dani otvorenih vrata Psihijatrijske bolnice Rab zamišljeni su kao omnibus program koji se istovremeno događa na nekoliko mjesta u bolnici i bolničkom parku.

Bolnica je ovom prilikom otvorila vrata svim zainteresiranima da se upoznaju s programom integrativne rehabilitacije koji se provodi u bolnici, kao medicinski model rehabilitacije utemeljen na dokazima, a koji je je istovremeno i patient-friendly, koji naglašava rast i razvoj bolesnika, snage odnosno rezidualne kognitivne i emocionalne osobitosti bolesnika, stavlja naglasak na intrinzičnu motivaciju bolesnika kako bi postao partner i sukreator svoga liječenja i kako bi u procesu liječenja prošao osobni, jedinstveni proces promjene stavova, vrijednosti, osjećaja, ciljeva, vještina i uloga, pronašao novo značenje i svrhu te povećao kvalitetu života i tako bio spreman nadrastati negativne učinke mentalne bolesti kao i socijalnu stigmu koja se vezuje za mentalnu bolest.

Kroz različite prezentacije i radionice koje predstavljaju pojedine dijelove integrativnog modela rehabilitacije svi zainteresirani mogli su se upoznati i sa brojnim dijagnostičkim i terapijskim uslugama koje bolnica provodi, kao što su: ambulanta za dijagnostiku i liječenje poremećaja spavanja, rehabilitacijske video igre, biofeedback, neurofeedback, aktivnosti s terapijskim psom Aronom, brain gym vježbama za neurokognitivnu rehabilitaciju, tehnikama relaksacije, fizikalnom terapijom i drugim aktivnostima.

Posjetitelji su mogli provjeriti svoje psihofizičko zdravlje (mjerenje tlaka, šećera u krvi, indeksa tjelesne mase, testiranje razine stresa, depresije, anksioznosti…). Istovremeno je održana i likovna i zanatska kolonija te sportski turniri u boćanju, stolnom tenisu i šahu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Održan je i vrlo interesantan okrugli stol „Ars medica – znanost, klinička praksa i umjetnost“ s uvodničarima: doc. dr. sc. V. Šendula Jengić, dr. med., prof. dr. sc. V. Đorđević, dr. med., dr. sc. M. Braš. U programu je predviđena i promocija knjige „Glumac na kauču“ profesora Veljka Đorđevića, te je svečano potpisan sporazum o suradnji između Psihijatrijske bolnice Rab, Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja (ZIKZ)

Predstavljena je i didaktička slikovnica za djecu „Stari Lunjo“ osmišljena i izrađena u Psihijatrijskoj bolnici Rab autorice prof. Ksenije Kapec.

Premijerno je prikazan i polusatni film o projektu izgradnje terapijskih vrtova u Psihijatrijskoj bolnici Rab koji su nastali kao rezultat četverogodišnjeg projekta suradnje bolnice s Fakultetom krajobrazne arhitekture Sveučilišta u Seattleu (WA, SAD) pod vodstvom prof. Daniela Winterbottoma, kao i dvogodišnje suradnje s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Projekt je ove godine nominiran za prestižnu nagradu u SAD-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)