Obavijesti

News

Komentari 152

Rasipni šeici: Kupuju si avione kao igračke, a to ni ne osjete...

Rasipni šeici: Kupuju si avione kao igračke, a to ni ne osjete...
7

Arapski šeici vode život nezamisliv običnim 'smrtnicima'. Jedni danonoćno orgijaju, drugi vozaju dijamantne automobile, a treći naručuju deserte sa jestivim zlatom...

VIDEO

Šeik Rashid, najstariji sin vođe Dubaija - šeika Mohammeda. sa svega 33 godine, preminuo je prošli tjedan nakon srčanog udara. Tako bar tvrdi službeni izvještaj. Jer vrlo je poznato da je taj zgodni i šarmantni princ vodio blistav život ispunjen konjskim trkama, lijepim ženama i brzim automobilima. A često se spekuliralo da je bio narkoman i ovisnik o seksu.

Screenshot

Raskalašeni život arapskih šeika omogućava im njihovo nevjerojatno bogatstvo. Otac glamuroznog princa Rahida šeik Dubaija i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata, Muhamed bin Rašid al Maktum (66) težak je više od 20 milijardi dolara što ga čini petim najbogatijim monarhom svijeta. Emiratima vlada od 2006. godine.

Klimatizirane štale za konje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Poznat je kao veliki ljubitelj konja.  Najveći je svjetski vlasnik trkačkih konja, koji su osvojili više od 150 trofeja. Vlasnik je farmi konja u SAD-u, Australiji, Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj i brojnih vrhunskih grla te domaćin Dubai World Cupa, konjičke utrke s najvećim nagradama. Prije tri godine je u Engleskoj potrošio više od deset milijuna dolara na kupovinu 25 ždrjebadi.  Odmah ih je smjestio s ostalim konjima u klimatiziranim štalama čiji je strop visok devet metara, a pod prekriven borovinom. Šeikovi ljubimci provode ljeto u Engleskoj, a zimu u Dubaiju.

Screenshot

- Ljubav prema konjima mi je u krvi. Arapska plemena su uzgajala konje još prije nekoliko stoljeća - rekao je bogataš 

Ima dvije supruge. Hind bin Maktoum (53) koja gotovo nikada nije viđena u javnosti rodila je 12 djece te je poznata kao "prva dama Dubaija". Rođakinja je svojeg muža i za njega se udala kada je imala 17 godina, a on je bio 13 ili 14 godina stariji od nje. Vjenčanje je stajalo 100 milijuna dolara i bilo je prvi veliki javni događaj u Dubaiju. Ona je i majka preminulog Rashida. 

Screenshot

Princeza Haya je emirova druga žena.  Ona je kćer bivšeg kralja Jordana Husseina. Za emira se udala 2004. godine. Par ima dvoje djece. Inače, šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum ima 24 djece.

Platio devu 2,7 milijuna dolara

Njegov sin, prijestolonasljednik Dubaija Hamdan bin Mohamed bin Rašid al Maktum (32) poznat pod nadimkom Fazza, prilikom posjete jednom od najskupljih njujorških restorana u pratnji osam članova osobnog osiguranja naručio je kup od vanilije sa jestivim zlatnim listićima vrijedan 1000 dolara, a za devu je jednom prilikom dao 2,7 milijuna dolara.  Ove godine je mladi šeik posjetio Hrvatsku. Princ koji obožava poeziju i već je objavio nekoliko zbirki, je uživao u Dubrovniku, na otocima, a posjetio je i Crnu Goru.

Screenshot

Prošlog ljeta Hrvatsku je posjetio jedan od najpoznatijih arapskih šeika poznat po svojoj ekstravaganciji. Njegovo kraljevsko visočanstvo Princ Awaleed bin Talal (60) iz Saudijske Arabije, unuk osnivača Saudijske Arabije i nećak kralja Abdulaha, koji je za svoj boravak zakupio polovicu hotela Esplanade i na cijeli dan tvrđavu Medvedgrad. 

Mercedes optočen dijamantima vrijedan 48 milijuna eura

Njegove omiljene igračke su automobili, a u svojoj kolekciji ih ima oko 300. Nakon čitave kolekcije sportskih automobila, Rolls Royceva i svih modela koje je poželio, princ je prošle godine zaželio dijamantni Mercedes vrijedan 48 milijuna eura.

Screenshot

Na njemu su se dijamanti nalazili doslovno svuda – na auspuhu, felgama, retrovizorima..

Princu se toliko svidio njegov novi bliješteći ljubimac da je odlučio imati i takav motor, pa je sljedeća investicija od 3,5 milijuna eura otišla na nabavku dijamantnog motocikla.

Screenshot

Normalno je imati bar nekoliko aviona

Prije dvije godine na Dubai air show "planuli" su avioni jer su se bogati šeici odlučili na kupovinu ne jednog, nego više njih. Kao i kupnja jahte, njima kupovina aviona ne predstavlja neko veliko opterećenje za džep.Šeik Hamdan bin Mubarak al Najan, ministar visokog obrazovanja Ujedinjenih Arapskih Emirata i vlasnik kompanije “Royal jet”” tada je naručio sedam velikih letjelica, dva aviona srednje veličine i dva poslovna aviona.

 Inače Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati zajedno drže 70 posto tržišta privatnih aviona Srednjeg istoka i sjeverne Afrike.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag