Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rašković: U Sabor ću s onim tko bude imao više glasova

None Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Mirko Rašković nije u ponedjeljak došao na drugi krug konzultacija kod Kolinde. Otišao je na sjednicu Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

Saborski zastupnik SDSS-a i šibensko-kninski dožupan Mirko Rašković nije se danas pojavio na konzultacijama kod predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. Umjesto na dogovorima oko sastavljanja saborske većine on je otišao na sjednicu Županijske skupštine Šibensko-kninske županije u Šibeniku, gdje se donosio roračun za 2016. godinu.

- Ostajem pri izrečenom. Sve ono što sam ranije dao u javnost, sve što je pročitao predsjedavajući sabora, ja ostajem pri tome. Imate i moju zvaničnu izjavu koju sam dao po izlasku s konzultacija s predsjednicom i pritom ostajem. Do daljenjeg. Za sada sam zamjenik župana Šibensko-kninske županije i danas sam bio tu. Vidjeli ste da smo usvojili proračun i da smo bili kulturni kao što i jesmo svaki put. Što se tiče prijetnji, sve sam rekao po izlasku od predsjednice,  tko, kada, zašto, kako i gdje, Bio sam na Uskoku i dalje nemam komentara - nevoljko je novinarima rekao Rašković po izlasku iz vijećnice, ne želeći odgovarati na pitanja.

Ipak, na inzistiranje je procijedio još dvije-tri riječi.

- Ne, ne idem danas kod predsjednice. Ispričao sam se. Nisam otišao na konzultacije zbog važne sjednice Županijske skupštine. Ovo mi je danas bilo važnije. Zamjenik sam šibensko-kninskog župana i pozicija nije upitna sve dok ne podnesem ostavku, a podnio sam je od onog trenutka kad se konstituira  Sabor - rekao je Rašković.

- U Saboru ću biti saborski zastupnik. Onome tko bude imao više prikupljenih glasova i ja ću dati svoj - rekao je odgovarajući na ponovljene upite.

Nakon sjednice nije se zadržavao. Skup je napustio žurno, zajedno sa županom Goranom Paukom, predsjednikom Skupštine i ŽO HDZ-a Nediljkom Dujićem i ostalim stranačkim i županijskim dužnosnicima.

Komentari (33)
  • raškoviću, gdje ti je rvatina tomica karamarko?

    7. 12. 2015,   20:03
  • Nakon svega što je izašlo u javnost trebao je predati mandat SDSS-u

    7. 12. 2015,   17:16
  • e moj raškoviću, priklonit ćeš se ti onome tko ti je isposlovao penziju, a da je to istina kaj veli karačmarko, o tvojem tajnom djelovanju, da si špija bio, ne bi se ti niti gurao u politiku zbog straha, ai buljooki je svoje odigral prije, a ti buš svoje sad,... pitaj boga koliko još ljudi je on sredil penziju

    7. 12. 2015,   22:10