Obavijesti

News

Komentari 7

Raspadnuti kelj pod vodom tjera ljude na povraćanje

Raspadnuti kelj pod vodom tjera ljude na povraćanje
4

Zbog kiša je potopljeno polje kelja na Fažanskoj cesti u Puli, a voda se pomiješala sa septičkim jamama. Mještani se boje rasta vode i zaraza

VIDEO

Polje kelja na Fažanskoj cesti kraj Pule zbog kiša koje često padaju posljednjih dana pretvorilo se u jezero duboko šest metara i površine čak triju nogometnih igrališta. Jezero se, da bude još neugodnije, pomiješalo s okolnim septičkim jamama. Na tom području živi 12 obitelji s djecom, a stanovnike osim poplave muči užasan smrad koji se širi zrakom.
- Ovo jezero je bolest za ljude. Naše kuće su na jezeru smrada, a voda se ne spušta nego stalno raste. Nemamo više dvorišta, poplavljena je i glavna cesta, a ograda oko dvorišta duboko je ispod vode pomiješane s pesticidima i keljom - rekao nam je Damir Modrušan, jedan od stanovnika na tom području. Voda raste desetak centimetara na dan, a mještani su kuće zasad osigurali stotinama vreća cementa. Vatrogasci su jučer bili na terenu. Crpili su vodu iz jezera, a mještani kažu da će to potrajati danima.
- Crpka za vodu radi nam dan i noć, inače bi i kuće plivale u neizdrživu smradu. Jedino nam dragi Bog može pomoći jer drugi nitko ne može. Ovakav scenarij viđa se samo u filmovima. Djecu ne puštamo iz vida kako ne bi upala u jezero - kazao je Modrušan.
Iz jezera vire tek krošnje maslina, no mještani kažu kako su i one uništene.
- Dežuramo dan i noć. Noću nema spavanja, pa smo svi već iscrpljeni - kazala nam je Mirjana M., u čijoj kući žive tri obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...