Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Raspao se hrast od 30 metara i pao na dva auta

None Foto: Anonimno

Šuma u kojoj trunu stabla pripada Crkvi i ovo nije prvi put da je neko stablo uništilo tuđu imovinu, ali nitko se ne javlja da podmiri štetu, kažu stanari

Stanari Šestinskog dola 12 u Zagrebu, skočili su iz toplih kreveta čim su čuli strahovitu buku. U petak,  u ranu zoru, pred zgradom im se  raspao hrast visok 30 metara! Tutnjavu koja je dopirala iz dvorišta čuli su oko 4.30 sati. Stogodišnjak je oštetio ogradu i dva automobila.
 - Sreća da je bilo tako rano. Inače je vrlo prometno i netko bi sigurno stradao. Moja mama i ostatak obitelji stanuju tamo. Šuma je blizu, a ovo je četvrti hrast koji se srušio unatrag dvije godine, ispričala nam je naša čitateljica Anamarija Paulić. Stanari su o tom hrastu, kažu, raspravljali davnih dana. Bilo je očigledno da će se srušiti. Kompletno je istrulio, a ni termiti ga nisu štedili. To je, tvrde stanari, razlog zbog kojeg nije normalno pao već se doslovce raspao. Žalili su se ranije časnim sestrama koje žive nedaleko na Vrhovcu. Taj dio šume je u njihovom vlasništvu. Nisu poduzele ništa.
 - Nemamo novca ukloniti taj hrast, kažu.
Jedan od oštećenih automobila pripada Anamarijinoj obitelji.
 - Od časnih sestara ćemo teško dobiti odštetu pa će očuh štetu morati namiriti od osiguiranja.

Komentiraj, znaš da želiš!