Obavijesti

News

Komentari 28

Raspisuje se 30-ak natječaja za projekte ruralnog razvoja

Raspisuje se 30-ak natječaja za projekte ruralnog razvoja
1

Tolušić je istaknuo i kako sve mjere koje je Ministarstvo poljoprivrede u njegovu mandatu donijelo i provodi imaju za cilj povećanje konkurentnosti naših poljoprivrednih proizvođača i obujma domaće proizvodnje

VIDEO

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u ponedjeljak je u Pitomači na radionici o novim mjerama financiranja ruralnog razvoja istaknuo kako se raspisuje 30-ak natječaja za projekte ruralnog razvoja za što je u ovoj godini osigurano 3,7 milijardi kuna, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

U organizaciji Ministarstva i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Pitomači je održana prva u nizu manifestacija "Naše domaće, sada i ubuduće", kojoj je cilj informirati poljoprivrednike kako do EU novca za ruralni razvoj odnosno za opremanje farmi, izgradnju pogona, osiguranje usjeva, ali i za zelenu poljoprivredu, čije prakse poljoprivrednicima donose dodatni izvor zarade.

Nakon radionice, na radnom ručku s ministrom Tolušićem predstavljeni su proizvodi s oznakama Hrvatske poljoprivredne agencije - meso, mlijeko i jaja s hrvatskih farmi, med s hrvatskih pčelinjaka te brašno i kruh s hrvatskih polja, kao i hrvatski autohtoni proizvodi zaštićeni oznakom izvornosti u EU.

"Raspisujemo 30-ak natječaja za projekte ruralnog razvoja za što smo u 2018. osigurali 3,7 milijardi kuna", istaknuo je Tolušić, navodeći kako je samo u Virovitičko-podravskoj županiji kroz mjere Programa ruralnog razvoja ukupno ugovoreno 420 milijuna kuna projekata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tolušić je istaknuo i kako sve mjere koje je Ministarstvo poljoprivrede u njegovu mandatu donijelo i provodi imaju za cilj povećanje konkurentnosti naših poljoprivrednih proizvođača i obujma domaće proizvodnje. 

"Smatram da je uza sve zakone i pravilnike kojima smo to regulirali, potrebno stalno informirati građana o vrijednosti i kvaliteti domaće hrane. Zakon o zemljištu ovaj tjedan stupa na snagu, pa ćemo na ovim radionicama okupiti predstavnike jedinica lokalne samouprave koje kreću s izradom programa raspolaganja državnim zemljištem po kojima će raspisivati natječaje i dodjeljivati državnu zemlju poljoprivrednicima", naglasio je Tolušić.

Iz Ministarstva u priopćenju ističu kako se potrošnjom domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda izravno utječe na očuvanje, ali i daljnji razvoj domaće poljoprivredne proizvodnje. Ujedno se pridonosi povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva, očuvanju ruralnih prostora i radnih mjesta, kako u primarnom poljoprivrednom sektoru tako i u prehrambenoj industriji. 

"Edukacijom građana proizvodi OPG-ova su traženiji, povećala se i njihova on-line prodaja, hotelijeri uključuju domaće proizvode u svoju ponudu, raste interes za ruralni turizam, građani pažljivije čitaju deklaracije na proizvodima koje kupuju, poljoprivrednici iskazuju veći interes za HPA označavanje svojih proizvoda", zaključuje se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom