Obavijesti

News

Komentari 91

'Očekujemo da Kinezi pošalju odgovor o brodogradilištima'

'Očekujemo da Kinezi pošalju  odgovor o brodogradilištima'
1

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice Vlade osvrnuo se na posjet predstavnika kineske brodograđevne kompanije brodogradilištima u Puli i Rijeci te poručio da je Vlada napravila maksimalan napor.

VIDEO

Na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković se osvrnuo na posjet predstavnika kineske brodograđevne kompanije brodogradilištima Uljanik i 3. maj.  Naveo je kako su s predstavnicima kompanije vrlo otvoreno razgovarali o stanju brodogradilišta. 

- Bili su i tamo i stekli su uvid u cijelo iskustvo i potencijal brodogradilišta. Očekujemo da nakon što naprave svoje analize pošalju odgovarajuće poruke s obzirom na ono što su vidjeli, što i kako može biti njihov angažman. Vlada je sa svoje strane napravila maksimalan napor - poručio je Plenković. 

Plenković je podsjetio i na obljetnicu stradavanja 12 hrvatskih policajaca u Borovu, ali i na obilježavanje obljetnice operacije Bljesak u kojoj je oslobođena Zapadna Slavonija. 

Komentirao je i posjet ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić, Azerbajdžanu i Kazahstanu, gdje je otvoreno i hrvatsko veleposlanstvo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Mislim da je to sjajna poruka za taj dio svijeta, bitan investicijski i u smislu gospodarske suradnje - kazao je premijer. 

Premijer se osvrnuo na posjet Istarskoj županiji i gradnju punog profila Istarskog ipsilona.

- Dobro je što je veliki broj hrvatskih podizvođača angažiran na tom projektu. Riječ je o projektu vrijednom 160 milijuna eura, koji bi trebao biti gotov za dvije godine. Taj projekt je od strateškog razvoja i pokazuje privrženost Vlade razvoju Istre. Ova Vlada i u praksi itekako gleda ravnomjeran razvoj Hrvatske, bez obzira koja je politička stranka negdje na vlasti ili nije - rekao je premijer. 

Pohvalio je i rad predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i njene radne skupine za brendiranje Hrvatske. 

- Riječ je o hvalevrijednoj inicijativi koja će pomoći u pozicioniranju zemlje. Taj njihov rad i rezultati, koje će prezentirati za koji tjedan, bit će koristan i komplementaran s onim što radimo u Vladi - kazao je.

Vlada je donijela program obnove komunalne i elektroenergetske infrastrukture Vukovara za razdoblje 2019. - 2022. godine, čiji je koordinator Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. 

- Plan je u četiri godine provesti 59 projekata kojima će se u obnovu komunalne i elektroenergetske infrastrukture uložiti 1, 4 milijarde kuna - rekao je resorni ministar Oleg Butković

Od toga ulaganja u obnovu cestovne i željezničke infrastrukture iznose preko 700 milijuna kuna, u vodno-komunalnu infrastrukturu 315,5 milijuna kuna, u elektroenergetsku infrastrukturu 50,5 milijuna kuna, kroz 18 programa gospodarskog i socijalnog razvoja Vukovara 143,7 milijuna kuna, dok će arheološki park Vučedol 118 milijuna kuna.

Vlada je osigurala dodatna sredstava za Fondu za obnovu i razvoj Grada Vukovara. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.