Obavijesti

News

Komentari 8

Rasprodao je imovinu tvrtke prije stečaja za 7 milijuna kuna

Rasprodao je imovinu tvrtke prije stečaja za 7 milijuna kuna
1

U vrijeme blokade trgovačkog društva i neposredno prije otvaranja stečaja Miroslav G. (41) je, sumnja policija, imovinu Gamonta prenosio na druge firme ispod cijene

VIDEO

Zagrebačka krim policija podigla je kaznenu prijavu protiv 41-godišnjaka, odgovorne osobe trgovačkog društva iz Zagreba. Utvrdili su da je osumnjičeni 41-godišnjak uz pomoć još šest osoba starih 39, 43, 43, 40, 40 i 33 godine počinio četiri kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kako neslužbeno doznajemo, osumnjičeni 41-godišnjak je Miroslav G., vlasnik oštećene tvrtke Gamont. Među tvrtkama s kojima je surađivao bile su Ferro Protectum, Piker-Tim i Summa-Nox.

U vrijeme blokade trgovačkog društva i neposredno prije otvaranja stečaja društva, u kojem je obavljao funkciju direktora, imovinu društva prenosio na druga trgovačka društva po cijeni ispod stvarne tržišne cijene. Iznos kupoprodajne cijene u poslovnim knjigama zatvarali su fiktivnim kompenzacijama, nakon čega su ta društva imovinu prodavala trećim osobama po realnim tržišnim cijenama.

Društvo je tako oštetio za iznos od 7.622.460,95 kn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također je utvrđeno da je 41-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Zagreba, zajedno sa 39-godišnjakinjom kao odgovornom osobom drugog trgovačkog društva iz Zagreba počinio kazneno djelo utaje poreza ili carine, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Krivotvorili su račun o isporuci nasipnog materijala na iznos od 23.399.773,38 kn koji su upotrijebili u poslovanju kao pravi i temeljem kojeg su odbili pretporez u iznosu od 4.375.567,38 kn, za koji iznos su oštetili Državni proračun, a društvu pribavili protupravnu imovinsku korist. U vremenskom periodu od 2012. do 2015. nisu vodili poslovne knjige društva koje su po zakonu bili dužni voditi.

Po završenom kriminalističkom istraživanju nadležnom državnom odvjetništvu podnijeto je posebno izvješće protiv osumnjičenih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.